30.7 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Na Češkem ob rekordnem številu okužb s koronavirusom uvajajo strožje ukrepe

Na Češkem so v sredo zabeležili nov dnevni rekord števila novih okužb z novim koronavirusom. Prvič doslej so v enem samem dnevu potrdili več kot 2000 novih okužb. Država je že uvedla strožje ukrepe za zajezitev okužb.

 

Češko ministrstvo za zdravje je v sredo zvečer sporočilo, da bo v restavracijah, kavarnah, barih, nočnih klub in podobnih lokalih poslej dovoljeno sprejemati le toliko ljudi, kolikor je sedežev v posameznih lokalih.

Za vse dogodke v zaprtih prostorih, kjer se bo zbralo več kot deset ljudi, bo tudi potrebno določiti strog sedežni red, s čimer naj bi zagotavljali ustrezno medsebojno razdaljo. Izjeme bodo veljale za razstave in gospodarske sejme, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po podatkih češkega ministrstva so v sredo zabeležili 2139 novih okužb z novim koronavirusom. Dan prej so jih potrdili 1675, na spletni strani poroča Reuters.

Po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa so doslej na Češkem potrdili 41.032 okužb z novim koronavirusom. Zaradi covida-19 je umrlo najmanj 482 bolnikov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine