18.1 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Moskva: Tri hčere po dolgih letih zlorab umorile svojega mafijskega očeta

Čeprav je Mihail Hačaturyan veljal za spodobnega, religioznega človeka, so ga njegovi sosedje označili tudi za oblastnega mafijca. Njegove hčere so brez oklevanja priznale umor, saj naj bi bil njihov oče nasilen in jih je leta in leta psihično, čustveno in fizično zlorabljal. V petek po dogodku so sestre Hačaturyan, 19-letno Kristino, 18-letno Angelino in 17-letno Mario, aretirali, a so vseeno dejale, da po mnogih letih zlorabljanja čutijo olajšanje.

“Sovražile smo ga in in si želele, da ga ne vidimo več,” je povedala Kristina. “Hotele smo, da bi šel stran in se nikoli več ne vrnil.”

Bližnji prijatelji so vedeli, da je Mihail tiranski oče in mož, ki je redno užival heroin in se tudi ukvarjal s kriminalom. Zaradi tega ga je zapustila žena in tudi 20-letni sin je kmalu začel živeti svoje življenje, daleč od njega. Z njim pa so ostala dekleta, ki jih je nadziral – celo s skritimi kamerami po stanovanju. Dejale so, da jim ni dovolil zapustiti stanovanja in jih je pretepal, če so se mu zoperstavile. “Odpeljal nas je celo v gozd in nam grozil, da nas bom ubil.”

Mihail Hačaturyan (Foto: Twitter)

Za kazen so dekleta morala jesti pasje dlake

Po dogodku so se oglasili ljudje, ki so jih poznali, in vsi so potrdili, da se je oče obnašal izjemno nasilno. Eden od prijatelj je za medije dejal, da je brutalno pretepal dekleta, a modric ni puščal, da ne bi kdo izvedel za zlorabo. “Njegova pretepanja so bila bolj sadistična kot navadna pretepanja,” je še dejal. Spet drug družinski prijatelj je dejal, da je prvič videl Hačaturyanov bes, ko je njihov pes pustil dlake na preprogi, zato je oče poklical dekleta, jim očital, da niso skrtačile psa, in zato so za kazen morale pojesti njegove dlake. Oče pa je dekleta tudi spolno zlorabljal. Poklicale so celo policijo, kar je razvidno tudi iz policijskih zapisov. Ena izmed deklet je celo poskusila narediti samomor, a so jo zdravniki rešili.

Dekleta priznala umor

Kako se je umor zgodil, mediji poročajo različno. Eni pravijo, da so dekleta umor načrtovale. Da ga je ena izmed njih od zadaj z nožem zabodla 35-krat v vrat in telo, medtem ga je druga udarjala s kladivom, tretja pa mu je v obraz polila solzivec in ga zabodla v srce. Spet drugi pa pravijo, da se je oče vrnil domov pod vplivom drog in jih napadel z nožem, zato so se branile. Čeprav se teorijo razlikujejo, so dekleta umor priznale, grozi pa jim med 10 in 15 let zapora.

A. L.

Zadnje novice

Sorodne vsebine