10.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Minister Logar v Rimu z izvršnim direktorjem Svetovnega programa za hrano

Zunanji minister Anže Logar se je ob robu obiska v Rimu danes srečal z izvršnim direktorjem Svetovnega programa za hrano (WFP) Davidom Beasleyjem. Čestital mu je ob prejemu letošnje Nobelove nagrade za mir, ki jo je Svetovni program za hrano prejel za svoja prizadevanja, so sporočili z MZZ.

 

Svetovni program za hrano je letošnjo Nobelovo nagrado za mir prejel za prizadevanja v boju proti lakoti, za prispevek pri izboljšanju pogojev za mir na konfliktnih območjih ter za prizadevanja pri preprečevanju uporabe lakote kot orožja.

Logar je izpostavil pomen WFP pri zagotavljanju prehranske varnosti v svetu. Za Slovenijo je WFP eden najučinkovitejših humanitarnih partnerjev, so sporočili iz Mladike. Pogovor je tekel o izzivih, ki so pred WFP v času koronavirusne krize, ter o potrebi po strateškem in osredotočenem pristopu v prizadevanjih za prehransko varnost.

Logar in Beasley sta govorila tudi o sodelovanju v času slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, o povezavi med prehransko varnostjo in migracijami ter med prehransko varnostjo in vodo. Vodi bo Slovenija namenila posebno pozornost tudi med predsedovanjem Svetu EU, so sporočili.

Zunanji minister Logar je danes začel dvodnevni obisk v Rimu in Vatikanu, v okviru katerega je za nocoj napovedano virtualno srečanje z italijanskim kolegom Luigijem di Maiem, ki je v samoizolaciji. Govorila naj bi tudi o slovenski manjšini v Italiji in izključni gospodarski coni v Jadranu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine