15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Minister Hojs in deželna glavarka Spodnje Avstrije o Zahodnem Balkanu

Piše: L. B.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je sprejel deželno glavarko avstrijske zvezne dežele Spodnja Avstrija mag. Johanno Mikl-Leitner. Njune ključne teme pogovora so bile prednostne naloge slovenskega predsedovanja Svetu EU, Zahodni Balkan in migracije.

Slovenija in Avstrija na področju notranjih zadev dobro sodelujeta, prav tako pa je odlično tudi njuno sodelovanje med policijama na lokalni, regionalni in državni ravni.

Minister Hojs je poudaril, kako pomembna je krepitev sodelovanja z Zahodnim Balkanom. Na področju notranjih zadev je med drugim poudarek na krepitvi sodelovanja in skupnih aktivnostih v boju proti zlorabam otrok prek interneta in pri migracijah na postopkih skupnega vračanja v države izvora. Poleg tega pa je izpostavil nujnost tesnega sodelovanja pri aktivnostih za podporo državam Zahodnega Balkana pri pridruževanju evroatlantskim integracijam in prenosu standardov EU.

V nadaljevanju sta govorila tudi o migracijah in zaščiti zunanjih meja EU, predvsem o migracijskih razmerah v Latviji, Litvi in na Poljskem zaradi pritiskov iz Belorusije in o razmerah v Afganistanu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine