0.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

Minister dr. Simoniti na zasedanju Sveta za izobraževanje, mladino, kulturo in šport

Piše: C. R.

Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti se bo 4. aprila v Luksemburgu udeležil zasedanja ministric in ministrov za kulturo, avdiovizualne zadeve in medije.

V luči ruske agresije nad Ukrajino je francosko predsedstvo spremenilo predmet politične razprave, zato bo na dnevnem redu zasedanja izraz podpore umetnikom, novinarjem in zaposlenim v kulturi, katerih svoboda je ogrožena zaradi ruske oborožene agresije.

Namen razprave je tudi spodbuditi pomoč umetnikom, da ti lahko še naprej izvajajo svoje dejavnosti in tako ohranjajo svobodo izražanja in umetniškega ustvarjanja.

Na dnevnem redu zasedanja Sveta je predvideno sprejetje Sklepov Sveta o krepitvi medkulturnih izmenjav v evropskem prostoru z mobilnostjo umetnikov in kulturnih delavcev ter z večjezičnostjo v digitalnem okolju in sprejetje Sklepov Sveta o izgradnji evropske strategije za kulturne in ustvarjalne industrije.

Ob robu srečanja se bo dr. Simoniti srečal s podpredsednikom Vlade in ministrom za kulturo Poljske prof. Piotrom Glińskim, s katerim se bosta pogovarjala o Forumu slovanskih kultur.

Vir: Gov.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine