20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Migrantu, ki je z razbito steklenico brutalno razmesaril Švicarko, pet let zapora

Piše: Ivan Šokić

Migrant iz zahodnoafriške države Benin je bil spoznan za krivega brutalnega napada na 27-letnico, ki jo je sprva otipaval na vlaku v Švici. Ko se ga je skušala otresti pa jo je večkrat zabodel z razbito steklenico in jo skoraj ubil. 

26-letni migrant iz Benina je 4. Avgusta 2020 nekaj čez 10. uro zagledal 27-letnico, ki se je na železniški postaji nedaleč od Lausanneja vkrcala na vlak. Migrant je zadnje tri dni prespal na železniški postaji. Na vlaku je je potisnil v kot in jo skušal zgrabiti za mednožje. Napadena ženska ga je odrinila stran in začela kričati. Sedla je stran od migrantskega napadalca, na pomoč pa ji je priskočil 20-letnik, ki je videl, kaj se dogaja in je zato poklical policijo. A afriški migrant ni odnehal, temveč se je vrnil z razbito steklenico.

Beninski migrant je z razbito steklenico besno napadel 27-letnico in mlajšega moškega ter ju večkrat zabodel. Na vlaku je nekdo povlekel zasilne zavore, ko pa so se na vlak na postaji Chénens vkrcali policisti so videli žensko v mlaki krvi, ki se bori za svoje življenje. 27-letnico so prepeljali v mestno bolnišnico. Življenje so ji rešili, brazgotine pa so ostale. 27-letnica je zaradi poškodb po telesu in obrazu potrebovala več kot 200 šivov. 20-letnikove poškodbe niso bile tako resne, a so vseeno zahtevale dolgotrajno zdravniško pomoč.

“Nikoli nisem videl takega nasilja. Na tleh sem videl celo kos mesa, ki je v obsegu meril približno sedem centimetrov,” je na sojenju migrantu povedala ena od prič. “Vsako jutro, ko vidim svoje telo se spomnim vsega. Počutim se kot pošast,” je na sojenju povedala napadena Švicarka. “Vedno sem anksiozna in nemirna.”

Žrtev napada si več ne upa nositi kril, kratkih hlač in kratkih majic. Tožilstvo je nasilnega migranta  obtožilo poskusa umora in zadajanja hudih telesnih poškodb. Napadel naj ne bi skušal upravičiti svojih brutalnosti, temveč se izgovarja na napad paranoidne shizofrenije. Na tej točki so psihične motnje kliše ko pride do umorov, požigov, posilstev, pobijanja otrok in terorističnih napadov, ki so jih zagrešili migranti v Evropi. Na koncu ga je sodnik spoznal za krivega hude telesne poškodbe in ga obsodil na pet let zapora ter 15 let izgona iz Švice. Kazen bo po vsem sodeč nasilni migrant služil v “zaprtem okolju”, ni pa znano ali to pomeni psihiatrično ustanovo ali psihiatrični oddelek v zaporu.

Vir: rmx.news

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine