11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Migrantska kriza v Britaniji: Letos prispelo že več kot 8,000 ilegalcev v Združeno kraljestvo

Spletni portal Breitbart poroča, da je v letu 2020 do sedaj prišlo v Veliko Britanijo že več kot 8,000 ilegalnih migrantov s čolni. Pred kratkim je v obmorskem pristaniškem mestu Dover pristalo še 60 novih migrantov. Migranti prihajajo čez Rokavski preliv iz Francije v zgodnjih jutranjih urah.

 

Uradne vladne številke beležijo zaenkrat 8,143 ilegalnih migrantov, vendar pa ne vključujejo tudi teh novih 60 migrantov. V vsakem primeru je resnična številka verjetno precej višja, saj te uradne številke ne vključujejo migrantskih otrok. Uradna ocena pa je vsekakor višja od prvih projekcij londonske skupine Migration Watch UK za leto 2020, ki je napovedala prihod približno 7,500 migrantov do Božiča. Od takrat pa je ta skupina svoje projekcije zvišala na 10,000 ilegalcev do konca tega leta. Prav tako opozarja, da bodo trenutni trendi prihodov ilegalnih migrantov na obale Britanije, če se bodo nadaljevali, stali britanskega davkoplačevalca v naslednjem desetletju približno 250,000 angleških funtov. Večina tega denarja bo porabljena za stroške povezane s prošnjami za azil, kljub temu, da 81 odstotkov vseh ilegalcev, ki skačejo iz gumenjakov na obale bivšega imperija, ne izpolnjuje zahtev za kvalifikacijo begunca.

Predsednik Migration Watch UK, Alp Mehmet, ob tem opozarja, da je azilni sistem poln lukenj, zaradi katerih je odprt za zlorabe, saj te »luknje« izkoriščajo tako tihotapci migrantov kot tudi migranti, ki nimajo verodostojnih razlogov za zahtevo azila.

Ilegalni prehodi meje so sicer v letošnjem letu strmo narastli, saj jih je bilo v letu 2019 zabeleženih »samo« 1,890. Zaradi trenutne COVID-19 krize pa je britanska vlada mnoge migrante nastanila kar v hotelih širom dežele in pa v vojaške objekte v Kentu in Walesu, ki so bili spremenjeni v migrantsko taborišče.

O težavah s katerimi se soočajo avtohtoni Angleži zaradi množičnih ilegalnih in legalnih migracij je v intervjuju za Demokracijo nekaj časa nazaj spregovorila tudi Laura Towler, namestnica direktorja v angleški organizaciji Patriotska alternativa. Povedala nam je, da bodo, če se bodo trenutni trendi nadaljevali, Angleži postali manjšina v lastni domovini do leta 2066, ter da se mnogi med njimi počutijo kot tujci v lastni domovini. »Nikakršne skupnosti ni več. Kriminal je v porastu«, je še dodala.

Zadnje novice

Sorodne vsebine