3 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Migrant sredi Beograda odlomil križ iz spomenika

Piše: A. S.

Sorazmerno z množičnimi migracijami smo v Evropi priča tudi vse pogostejšim napadom na cerkve, kapelice in spomenike, ki so povezani s krščanstvom. Medtem, ko je takšen vandalizem krščanskih objektov in simbolov najbolj pogost v zahodni Evropi, očitno tudi druge države niso varne pred tovrstnimi napadi, saj je v soboto migrant vandaliziral spomenik sredi Beograda.

Približno ob 16. uri popoldne se je neznanec, za katerega se je kasneje izkazalo, da je migrant iz Afganistana, v srbski prestolnici spravil na spomenik Štefanja Nemanje, srbskega kneza iz 12. stoletja, ki je bil postavljen v začetku januarja. Sredi popoldneva je kljub precejšnjemu številu mimoidočih migrant iz spomenika odlomil del križa, ki krasi spomenik. Ko ga je nekaj mimoidočih jezno vprašalo kaj počne pa se je prestrašil in pognal v beg.

Kljub temu so ga kmalu zatem izsledili policisti, ki so ugotovili, da gre za 27-letnega Afganistanca, ki je prekoračil svoje bivanje v Srbiji. Policisti so pri njem odkrili tudi manjšo količino marihuane. Migrantu je odrejen pripor zaradi suma uničenja spomenika.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine