6.6 C
Ljubljana
nedelja, 17 oktobra, 2021

Migracije so slabe tako za ZDA kot tudi Latinsko Ameriko

Piše: B.S.

Predsednik El Savadorja Nayib Bukele je pred dnevi v pogovoru za ameriško televizijo Fox dejal, da je porasta migracij iz latinoameriških država v ZDA slab tako za ZDA kot tudi za Latinsko Ameriko.

Salvadorski predsednik je porast pritiska migrantov na južno mejo ZDA pripisal trem faktorjem, pomanjkanju ekonomskih priložnosti v Latinski Ameriki, varnostnim problemom ter ameriškemu spodbujanju migracij. Posul se je tudi s pepelom in priznal, da so politične strukture v Latinski Ameriki odgovorne za pomanjkanje ekonomskih priložnosti in s tem posledično za migracije proti severu.

»Če ne poskrbiš za državljane, če so gospodarske razmere slabe, če ni varnosti, se bodo izselili,« je dejal Nayab Bukele. »Skušali bodo najti bogato državo. Ne bodo se preselili v Gvatemalo, ampak bodo odšli v ZDA«.

Salvadorski predsednik je še dejal, da so te migracije slabe tako za ZDA, kot za Latinsko Ameriko. Za ZDA zato, ker se soočajo z ogromnim številom migrantov, za Latinsko Ameriko, ker se izseljuje njeno prebivalstvo in tako namesto izvoznice blaga, postajajo izvoznice ljudi. Še huje, odhajajo ravno najbolj podjetni ljudje, ki bi lahko pomagali pri izboljšanju gospodarskih razmer v domovini.

 

 

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine