15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Mesto Arkansas ponuja kolo in Bitcoin za tiste, ki se tja preselijo

Piše: Damian Ahlin

Severozahodni Arkansas je metropolitansko območje v zvezni državi Arkansas, ki ima nekaj več kot pol milijona prebivalcev, vendar oblasti menijo, da je prebivalcev premalo. Zato so uvedli zelo inovativen program za kriptovalute: vlada bo vsakemu delavcu, ki si bo želel preseliti na to območje, podarila 10.000 dolarjev v bitcoinih in novo kolo.

Namen tega ukrepa je zlasti pritegniti tehnološke talente, ki se zanimajo za digitalni denar. pa tudi mlade podjetnike s potencialom za rast.

Severozahodni Arkansas delavcem na daljavo ponuja spodbudo v obliki 10.000 dolarjev v bitcoinih in kolesa, da se preselijo v regijo. S prizadevanji želi privabiti tehnološke in podjetniške talente v državo, kjer se povečuje število tehnoloških talentov.

Severozahodni Arkansas je ena najhitreje rastočih regij v državi, zdaj pa smo priča še eksplozivnejši rasti v našem tehnološkem sektorju, je v izjavi dejal Nelson Peacock, predsednik in izvršni direktor sveta severozahodnega Arkansasa. Ta razširjena spodbujevalna ponudba -Bitcoin in kolo- ne zajema le naraščajočega trenda uporabe kriptovalute kot načina plačila pri delodajalcih, temveč tudi pomaga povečati naš nabor talentov, kar koristi tehnološkim delodajalcem, zagonskim podjetjem, mestom, lokalnim podjetjem in celotni regiji.

Napoved prihaja kot prenovljena različica pobude Life Works Here, ki je skušala privabiti delavce na daljavo v severozahodni Arkansas z denarnim bonusom 10.000 dolarjev za premestitev. Zdaj želi regija zainteresiranim za bitcoin ponuditi možnost, da spodbudo prejmejo v BTC, s čimer želi okrepiti tehnološki ekosistem severozahodnega Arkansasa.

Prvotna pobuda, ki se je začela novembra 2020, je ustvarila več kot 35.000 prijav ljudi iz več kot 115 držav in 50 zveznih držav, ki si želijo preseliti v severozahodni Arkansas ter zgrabiti denarni bonus in kolo. Tisti, ki se preselijo, se lahko zdaj odločijo za spodbudo v bitcoinih ali denarju ter ulično ali gorsko kolo.

Da bi bili upravičeni do programa, se morajo prosilci v šestih mesecih po sprejemu preseliti v severozahodni Arkansas, biti zaposleni za polni delovni čas na daljavo ali biti samozaposleni. Poleg tega morajo prosilci trenutno živeti zunaj Arkansasa, biti stari 24 let ali več ter imeti pravico do dela in življenja v Združenih državah Amerike. Zainteresirani delavci na daljavo se lahko prijavijo na spletni strani programa.

Vir: bitcoinmagazine.com

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine