14.2 C
Ljubljana
torek, 18 junija, 2024

Mestni svet trdil, da so tri mesece stari dojenčki rasisti

Piše: Ivan Šokić

Na dan so prišle informacije, da je okrožni svet v Islingtonu v Londonu trdil, da so dojenčki stari komaj tri mesece pristranski glede rase, zaradi česar so zahtevali, da se začne zelo zgodaj v njihovem otroštvu s pogovori o rasi.

Nedavno je Telegraph razkril, da je več mestnih svetov po Združenem kraljestvu plačevalo maoistični protibelski organizaciji za izobraževanje osebja v jaslicah o zavedanju o rasi. Preprosto rečeno, šlo je za pranje možganov kako je vse rasizem in za vse so krivi belci na podlagi kritične teorije o rasi.

Zdaj so na dan prišle nove informacije, ki kažejo, da je svet v londonskem okrožju Islington, ki šteje več kot 200 tisoč prebivalcev, na svoji spletni strani objavilo, da beli dojenčki stari komaj tri mesece kažejo preference glede rase pri svojih negovalcih. Nadalje so v svetu, ki je financiral svetovalno skupino Black Nursery Manager vztrajali, da beli otroci do petega leta imajo močno razvite preference za lastno raso. Ravno tako so objavili spletno povezavo do materiala o tem kako naj bi z otroci govorili o rasi, ki ga je pripravila javna BBC.

“Številne študije, ki jih navajajo v podporo takih idej o otrocih in rasi mešajo sprejemanje ene skupine z zavračanjem druge,” je izpostavil Adrian Hart, ki je del starševske kampanje “Don’t Divide Us” (Ne delite nas).

“Otroci morajo oblikovati lastno mnenje, istočasno pa se naučiti spoštovati mnenje drugih, pred časom glede ideološkega vpliva v britanskem šolskem sistemu poudaril državni sekretar za izobraževanje Nadhim Zahawi.  “Zato morajo starši in skrbniki šolam zaupati, da bodo nepristranske,” je poudaril Zahawi in dodal, da morajo starši zaupati šolam, da se bodo otroci učili o političnih temah brez, da bi nanje vplivalo osebno mnenje učitelja. “Nobena šola ne bi smela spodbujati mlade, da se politično opredelijo.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine