3.8 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Melania Trump s svojo pobudo Bodi najboljši odhaja v Afriko

Prva dama ZDA Melania Trump je na posebnem sprejemu za prve dame vodij delegacij splošne razprave na začetku 73. Generalne skupščine ZN naznanila, da 1. oktobra potuje na svojo prvo samostojno turnejo v tujini. Obiskala bo “čudovite in zelo drugačne” države, Gano, Malavi, Kenijo in Egipt.

 

Omenjene afriške države so bile izbrane, ker intenzivno sodelujejo s programi ameriške agencije za mednarodni razvoj (USAID). Trumpova je dejala, da se v Gani osredotočajo na programe zdravstva za matere in novorojenčke ter izobraževanja žensk o pravilni prehrani.

V Malaviju delajo na izobraževanju, v Keniji na šolstvu otrok, zaščiti živali in preventivi pred aidsom. V Egiptu se osredotočajo na turizem in projekte ohranitve dediščine in virov.

Trumpova je maja sprožila svojo kampanjo Bodi najboljši (Be Best). Gre za ozaveščanje javnosti glede težav otrok in mladih. V New Yorku je dejala, da jo veseli, da lahko svojo kampanjo pelje v Afriko, ker so otroci prepogosto prve žrtve lakote, bolezni, nasilništva, revščine, mamil in pomanjkanja izobrazbe.

Prvo damo ZDA je predstavil upravitelj USAID Mark Green in jo označil za neutrudno zagovornico otrok v ZDA in po vsem svetu ter dodal, da USAID in kampanja Bodi najboljši delita skupno vizijo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine