7.7 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Mediji v BiH obširno o Galetu, tudi o njegovih stikih z Zoranom Jankovićem

Poročali smo že o bizarnem sporu, v katerega sta vpletena hrvaška medijska zvezda Nikolina Pišek Ristović in slovenski poslovnež Rok Gale (več TUKAJ). Časopis Slobodna Bosna pa je objavil številne nove podrobnosti o tej aferi.

 

Očitno je bilo dopustovanje družine Ristović tudi povod za to, da so mediji začeli odkrivati, kdo je Rok Gale. Da je lahko poslovno deloval v BiH, naj bi imel zasluge že njegov oče, ki je bil povezan z razvpitim Fikretom Abdićem, sedaj že legendarnim direktorjem Agrokomerca, znanega iz finančne afere leta 1987. Se je pa zadnje čase Rok Gale pojavljal v črnih kronikah hrvaških časopisov in sicer v povezavi s pranjem denarjem in davčnimi oazami. V ta posel pa naj bi bil vmešan tudi sin ljubljanskega župana Zorana Jankovića (mediji ne omenjajo, kateri od obeh sinov je to) ter brat sedanjega hrvaškega predsednika Zorana Milanovića. O tem naj bi sicer pisal Jutarnji list, njegove članke pa so leta 2015 povzemale Slovenske novice, kjer omenjajo, da je bilo to pranje denarja balkanskih narkokartelov. S posli na Cipru je bil povezan Jure Janković, njegova poročna priča Matevž Šinkovec pa je tesno povezan z Galetom. Oba pa sta se znašla v preiskavi davčnih organov naše južne sosede, za primer pa se je zaradi mednarodne trgovine z drogami zanimala tudi ameriška DEA.

Vsekakor pa je zanimivo, da se je eden od četverice slovenskih »biznismenov«, ki so bili vpleteni v kriminalne posle, sedaj znašel v novi vroči zgodbi, o kateri mnogi časopisi iz naše jugovzhodne soseščine poročajo na dolgo in široko. Le kaj na to poreče »večno nedolžni« Zoran Janković?

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine