12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

Maročan v Španiji napadel z mačeto v cerkvi vernike med mašo, ubil eno in ranil štiri osebe

Piše:A. S.

Pred nekaj dnevi je Španijo pretresel nov možen islamističen napad. 25-letni Maročan, ki je bil kasneje aretiran, je , oborožen z mačeto, napadel kristjane v dveh cerkvah v pristaniškem mestu Algeciras na jugozahodu Španije. Eno osebo je ubil in štiri ranil.

Med ranjenimi je tudi duhovnik, ubit pa je bil zakristan, ki je skušal pobegniti, vendar se je storilec pognal za njim in ga umoril. Krvavi pohod Maročana se je začel v sredo okoli sedmih zvečer, ko je v cerkvi Marije pomočnice in svetega Izidorja med mašo sprva začel zmerjati vernike in zatem huje ranil 74-letnega duhovnika, ki je bil deležen poškodb po vratu. Zatem je odšel še v cerkev La Palma, ki je od prve cerkve oddaljena nekaj sto metrov, kjer se je spravil na podobe in sveče ter napadel 65-letnega zakristana, ki je pospravljal oltar. Čeprav je žrtev pobegnila jo je dohitel in ubil pred poslopjem. Po navedbah nekaterih očividcev je napadalec vzklikal “za Alaha”.

Kmalu zatem ga je ujela policija. Maročanu je ime Jasin Kanza, v Španijo pa je prišel pred letom dni, in je trenutno čakal na deportacijo, ker je prebival v državi nezakonito. Policija še ni povedala ali gre za terorističen napad, je pa javnosti sporočila, da ni bilo vpletenih drugih oseb.

Po napadu so se zvrstili že ustaljeni pozivi osrednjih medijev ob tovrstnih dogodkih, da se zaradi tega napada ne sme obsojati vseh muslimanov in maročanske skupnosti v Španiji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine