13.6 C
Ljubljana
nedelja, 1 oktobra, 2023

Marakeška deklaracija tudi nevarno razklala vladajočo nemško CDU!

Vodilni krščanski demokrati svarijo svoje kolege, da naj si ti ne premislijo glede podpore Nemčije globalnemu Paktu za migracije Združenih narodov. Jens Spahn in ostali člani Krščanskodemokratske unije so namreč zavzeli ostro pozicijo glede azilne politike. Člani vodilne stranke Angele Merkel so začeli z napadi na predlog zdravstvenega ministra Spahna, da Nemčija ne bi smela podpisati globalnega pakta za migracije Združenih narodov. 

 

Predlog Spahna ni bil dobro sprejet pri Manfredu Webru, nemškemu članu Evropskega parlamenta, ki vodi Evropsko ljudsko stranko. Weber je za DW povedal, da zadeva zahteva evropski odziv. “To bi bil dober signal za prihodnost, če bi se Evropejci primerno skupno odzvali. Mislim, da je boljše doseči kompromis, da se zunanjemu svetu poda signal, še posebej afriškim prijateljem, da smo bolj pripravljeni na kompromise, kot da smo egoistični.” 

Norbert Röttgen, vodja odbora za zunanje zadeve v nemškem Bundestagu, poudarja, da sporazum, ki ni pravno zavezujoč, predstavlja pomemben korak za mednarodno skupnost pri nadzoru migracij, ta pa naj bi bil zato v najboljšem interesu Nemčije. “V primeru, da Nemčija ne poda podpisa, bo to predstavljalo pomanjkanje vodstva v Nemčiji, kar si ne moremo dovoliti,” je Röttgen povedal za Bild v članku, ki je bil objavljen v ponedeljek.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine