30.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Majhna zmaga za francosko podeželje, prebivalci preprečili “kulturno obogatitev” svojega mesteca

Piše: A. S.

V mnogih pogledih ostaja podeželje nekakšen trn v peti globalistom in zagovornikom progresivnih ideologij, saj le-to ostaja velikokrat zibelka tradicije, obenem pa ni tako močno »kulturno obogateno« kot večja mesta. Množične migracije se stekajo predvsem v urbana okolja, liberalci pa se ob tem trudijo »obogatiti« tudi podeželje.

Francoski identitarni avtor Julien Langella je tako v svoji knjigi »Catholic and Identitarian« pisal o možnostih, da podeželje v Franciji, postane nekakšen otok, oziroma več otokov, kjer bodo skupnosti ohranjevale svojo identiteto in tradicije ter postale nekakšna protiutež urbanim multikulturnim središčem. No, da bi to preprečili, se trudijo določeni državniki in »filantropi« naseljevati migrante tudi v manjših podeželskih mestecih. O takšen primeru smo poročali že prejšnje leto, sedaj pa je očitno dobil epilog, ki nam daje vedeti, da odpor proti multikulturalizmu še vedno lahko obrodi sadove.

Lansko leto smo torej poročali o projektu premožne francoske družine Cohen, verjetno judovskih korenin, katerega cilj je bil na francosko podeželje v mestece Callac, ki šteje dva tisoč prebivalcev, naseliti kar sedemdeset migrantskih družin. Projekt, ki se je imenoval Horizont, naj bi financiral sklad Merci, ki ga je ustanovila matriarhinja Marie-France Cohen, z njim pa upravljajo njeni trije sinovi. Blagoslovila in sofinancirala z davkoplačevalskim denarjem pa naj bi ga tudi Macronova vlada. Namen projekta je bil ustvariti moderno multikulturno »Noetovo barko«, obenem pa bi lahko služil tudi za zgled za druga manjša podeželska mesteca, kamor bi prav tako postopoma lahko začeli naseljevati migrante.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine