16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Madžarska zaradi lažnih novic kritizira nordijske države

Zaradi širjenja lažnih novic o Madžarski je madžarski zunanji minister Peter Szijjarto danes na pogovor poklical veleposlanike petih nordijskih držav. Zunanji ministri teh držav so namreč posredno izrazili zaskrbljenost glede zakona o izrednih razmerah na Madžarskem.

“Širili so lažne novice o Madžarski, niso govorili resnice,” je bil kritičen madžarski minister. Spet so predstavljali že zdolgočasene in znane laži o vzpostavljanju diktature, o stremenju k neomejenim pooblastilom, je dodal.

Madžarski minister je danes še opozoril, da je Madžarska nacija z več kot tisočletno zgodovino, ki zavrača kakršnokoli pokroviteljstvo. Zunanji ministri nordijskih držav si ne bi smeli delati utvar, da vejo bolje od madžarske vlade, kaj si želijo Madžari, je bil kritičen. “Naj se mirno brigajo za svoje zadeve,” je še dodal.

Zunanji ministri Danske, Finske, Islandije, Norveške in Švedske so v skupnem pismu podprli Svet Evrope, ki je izrazil zaskrbljenost glede zakona o izrednih razmerah na Madžarskem. Delno so ministri izpostavili tudi lastno zaskrbljenost, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

 

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine