6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Madžarska podaljšala delno zaprtje države do 1. februarja

Madžarska je v okviru protikoronskih ukrepov podaljšala delno zaprtje države do 1. februarja, je danes sporočil premier Viktor Orban. Dokler ne bo na voljo dovolj cepiva, bodo v veljavi ukrepi, je dejal in dodal, da je dobava cepiv v okviru EU počasna, zato se Madžarska pogovarja tudi z Rusijo, Kitajsko in Izraelom.

 

“Delovna skupina je sklenila, da se podaljša trenutne omejitve do 1. februarja,” je dejal Orban v intervjuju za radio Kossuth, so sporočili iz njegovega urada. “Dokler ne bo dovolj cepiva, bomo ohranili ukrepe,” je dodal.

Na Madžarskem bo tako najmanj do februarja v veljavi policijska ura, prepoved zbiranja in obvezno nošenje mask. Še naprej bodo v državi odprte osnovne šole in vrtci, predavanja na univerzah bodo potekala na daljavo. Ukrepi so sicer v veljavo stopili 11. novembra.

V državi so doslej cepili več kot 42.500 zdravstvenih delavcev. Orban je bil ob tem kritičen, da so zaenkrat prejeli le 80.000 odmerkov. Dobava cepiv v okviru EU je počasna, Madžarska pa se glede cepiva pogovarja tudi z Rusijo, Kitajsko in Izraelom, je dodal.

Na Madžarskem so danes sicer poročali o 115 smrtnih primerih zaradi covida-19, skupaj pa je bolezen terjala 10.440 življenj. V bolnišnici je trenutno 5297 bolnikov, od tega 372 na ventilatorjih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine