2.5 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Madurov komunistični režim iz zaporov izpušča politične kriminalce, vanje pa tlači politične delikvente

Venezuelska socialistična diktatura Nicolasa Madura je v zadnjem letu po podatkih skupne za pravno pomoč Foro Penal zabeležila 120 odstotno povečanje števila na novo zaprtih političnih zapornikov.

 

V Venezueli je trenutno vsak mesec zaprtih novih 233 političnih zapornikov. Večina po poročanju Breitbarta sedi za zapahi zaradi “izdaje,” podžiganja protivladnih protestov ter uporabe sile ali groženj protidržavnim varnostnim organom. Lansko leto je bilo število na novo zaprtih političnih zapornikov na mesec več kot pol manjše, samo 100.

Izpuščajo kriminalce, da naredijo prostor za politične zapornike

Venezuela je po besedah direktorja Foro Penal Alfreda Romera uveljavila politiko “odprtih vrat”. Skupine zapornikov in kriminalcev spuščajo na svobodo zato, da bi naredili mesto za politične disidente.

Skoraj vsi zaprti so disidenti Madurovega socialističnega režima. Tistega režima, ki ga poslanci Levice tako zelo častijo in slavijo kot dober zgled socialistične utopije. Politično disidentstvo je namreč od lanskega leta v Madurovem totalitarnem režimu prepovedano in s tem protizakonito.

Venezuelski socialisti se izživljajo nad lastnim narodom


V preteklosti so venezuelski politični zaporniki pričali o mučenju, ki so ga izkusili v zaporu. Elektrošok, stradanje, poniževanje golih zapornikov je bilo vse del vsakdana. Lansko leto je poročilo Fora Penal in Human Rights Watch obtožilo venezuelsko vlado, da zapornikom daje za jesti “testenine s fekalijami.”

Zaradi tega so se številni izvoljeni venezuelski politiki podali v izgnanstvo. Med njimi je tudi nekdanji venezuelski veleposlanik pri Združenih narodih Diego Arria. Ta je pred Svetom za človekove pravice ZN lanskega septembra pričal o rabi “mučenja, spolnih zločinov in sistematičnih umorov neoboroženih civilistov” s strani države. Početje Venezuelske vlade je označil za “zločine proti človeštvu”, ki jih je zagrešila tiranska vladavina “preprodajalcev drog in kriminalcev.”

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine