20.6 C
Ljubljana
torek, 16 avgusta, 2022

Macronova vlada prepovedala Generacijo identitete

Piše: Bogdan Sajovic

Generacija identitete je opozarjala na škodljivo migrantsko politiko francoske vlade. Samovoljen vladni odlok je prepovedal delovanje organizacije. Velika hinavščina Macronove vlade, ki ima sicer polna usta »vladavine prava«.

Pretekli teden je francoska vlada izdala dekret, s katerim je prepovedala delovanje protimigranske organizacije Generacija identitete in naložila njeno razpustitev. Za prepoved organizacije, ki je kritizirala francosko migrantsko politiko, je vlada navedla kup za lase privlečenih razlogov, ki samo kažejo, da gre za samovoljen ukrep vlade, da bi utišala kritike njene škodljive migrantske politike. Generacija identitete je namreč odkrito krivila vladno migrantsko politiko tako za teroristične napade, ki jih izvajajo islamisti po francoskih mestih, kot tudi za posledice migracij iz tretjega sveta.To pa je uničenje francoske tradicije in kulture, francoske nacionalne identitete in sprememba Francije v multikulturno greznico.

GI je odprla oči mnogim Francozom

Generacija identitete je postala bolj razpoznavna po velikem migrantskem valu leta 2015. Njeni člani so izvedli več odmevnih protimigrantskih akcij, med drugim so patruljirali na mejnih območjih v Savojskih Alpah in v Pirenejih, kjer poteka kopenska migracija v Francijo. Prav tako so protestirali proti migrantoljubskim organizacijam, ki s svojimi ladjami pobirajo migrante pred afriško obalo in jih vozijo čez Sredozemlje v evropska pristanišča, tudi francoska. Akcije Generacije identitete so pripomogle k odpiranju oči mnogimi Francozom, ki so verjeli v pravljico moderne multikulturne družbe, kakršno so jim prodajali migrantoljubske organizacije, veliki mediji in z njimi zlizani politiki. Francoska vlada je najprej skušala Generacijo identitete zatreti po sodni poti in več njenih članov pripeljala pred sodišče. A večinoma so bili oproščeni že na prvi stopnji, preostali pa na apelacijskem sodišču. In čeprav sodišče ni našlo nobenega razloga, da bi obsodilo pripadnike Generacije identitete, je francoska vlada samovoljno prepovedala njeno delovanje. Toliko o vladavini prava, o kateri govori francoska vlada.

Dvojna merila

V odloku o prepovedi, ki ga je razglasil notranji minister Gerald Darmamin, je, kot rečeno, kup za lase privlečenih razlogov za prepoved. Med drugim vlada GI očita, da je paravojaško organizirana in da je v bistvu zasebna vojska. Ni ji sicer uspelo specificirati, čigava zasebna vojska naj bi bila, a očitno to niti ni pomembno. Za nameček so še navedli, da GI »spodbuja k nemirom«, čeprav niso bile demonstracije GI nikoli nasilne. Je pa res prišlo do nasilja ob nedavni akciji GI v Pirenejih, in to zato, ker je prišla večja skupina levičarskih teroristov Antife in napadla člane GI. In ko že govorimo o Antifi, ta je dejansko organizirana kot paravojska in prav povsod, kjer se pojavi, pride do nasilja, kaosa in ropanja, a to za francosko vlado očitno ni zadosten razlog, da bi Antifo prepovedale, njeni člani še pred sodišče ne pridejo nikoli, čeprav se s svojimi »akcijami« redno hvalijo po družbenih omrežjih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine