10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Logar s poljskim kolegom za krepitev sodelovanja med državama

Zunanja ministra Slovenije in Poljske Anže Logar in Jacek Czaputowicz sta se v današnji video konferenci zavzela za nadaljevanje krepitve sodelovanja med državama, tako na dvostranski ravni kot v regionalnih in nadregionalnih pobudah.

Državi sta partnerki v Evropski uniji in zaveznici v Natu ter delita mnoge poglede in stališča do pomembnih mednarodnih vprašanj, so sporočili z zunanjega ministrstva.

V zvezi z regionalnim sodelovanjem sta ministra posebej izpostavila sodelovanje v okviru pobude Tri morja in višegrajske skupine. Strinjala sta se, da je glavni cilj tega povezovanja čim bolj enakomeren gospodarski razvoj Evropske unije. Predsedovanje Poljske višegrajski skupini, ki se bo začelo julija, pa bo dobra priložnost za okrepitev sodelovanja med obema državama na tem področju, do dodali.

Logar je poljskemu kolegu predstavil potek priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU prihodnje leto in dejal, da bo med najpomembnejšimi prioritetami predsedovanja vsekakor blažitev posledic pandemije novega koronavirusa.

Ministra sta izrazila tudi zadovoljstvo nad naraščajočo blagovno menjavo med državama, ki na letni ravni presega 1,9 milijarde evrov in postavlja Poljsko na osmo mesto med zunanjetrgovinskimi partnerji Slovenije.

Ministra sta še izrazila podporo širitvenemu procesu Evropske unije na Zahodni Balkan. Ob tem se je minister Logar zahvalil poljskemu kolegu za dobro sodelovanje v okviru priprav reforme širitvene metodologije Evropske unije in tudi za siceršnjo aktivno vlogo Poljske na področju širitvenega procesa, so sporočili z MZZ.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine