-1.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 6 februarja, 2023

Levičarski mediji zamolčali, da je temnopolti strelec na newyorški podzemni železnici skrajen protibelski rasist

Piše: A. S.

V ZDA se je 12. aprila zgodil nov strelski napad, ko je 62-letni temnopolti Frank James na Newyorški podzemni železnici v Brooklynu začel streljati na mimoidoče, pri čemer je ranil več deset ljudi, vendar ni bilo smrtnih žrtev. Frank se je trideset ur po napadu sam predal policiji. Ob poročanju o samem napadu pa so tako osrednji mediji, kot tudi vladajoča Demokratska stranka, zamolčali, da gre za antibelskega rasista.

Frank James je na družbenih medijih, kot tudi na svojem YouTube kanalu »Prophet of Truth 88« (Prerok resnice 88), redno objavljal rasistične izjave in vsebine, usmerjene proti belcem. Ena izmed takšnih objav se je glasila: »Črni Jezus, pobij vse belčke«. James naj bi bil prvirženec ideologije črnskega supremacizma, ki ga FBI opredeljuje za »ekstremno črnsko identiteto«, obenem pa trdi, da danes takšni črnski rasistični pogledi več praktično ne obstajajo. Očitno pa temu le ni tako.

Na že omenjenem YouTube kanalu je Frank James redno objavljal videoposnetke v katerih je širil rasno sovraštvo do belcev. Med drugim je trenutno vojno v Ukrajini označil za dokaz, da so vsi belci genocidni manijaki, ki se znajo le klati med seboj, prej ali slej pa bodo hoteli pobiti tudi vse črnce. Vendar pa za večino osrednjih medijev tovrstne izjave in takšno posploševanje očitno ni dovolj, da bi brooklynskega napadalca označili za rasista. Vendar pa vsi vemo, če bi zaradi državljanskih in drugih vojn in spopadov na črni celini označil vse črnce za »genocidne manijake«, da ne govorimo o rednih obračunavanjih v ameriških getih.

Ob drugi priliki je Frank takole izrazil svoje občutke do belcev: »Jeb*te se vi in vaše bele riti, beli rasistični ********.« Osrednji mediji in levičarji bi seveda trdili, da gre le za pretiran odziv in reakcijo na »belski rasizem«, vendar pa po drugi strani nihče od njih ni rekel, da je bil strelski pohod Brentona Tarranta na mošeje v Novi Zelandiji le pretirana reakcija na muslimansko nasilje, ki smo mu priča na ulicah Evrope in Zahoda, čeprav je sam Tarrant med drugim rekel, da je hotel maščevati žrtve muslimanskega terorizma.

Vsi vemo, da so v primeru Tarranta in podobnih redkih primerov strelskih napadov, katerih storilci so belci, osrednji mediji takoj dejanja teh ljudi pripisovali njihovim ideološkim pogledom, kljub temu, da se vsa današnja desna gibanja strogo distancirajo od nasilja in obsojajo takšna dejanja. V primeru napadov črnskih rasistov pa vsi tičijo glavo v pesek, kljub temu, da je sovraštvo do belcev prisotno celo v »mainstream« rap pesmih. Gre za dvoličnost osrednjih medijev in levičarjev, ki o tovrstnih napadih ne poročajo objektivno, temveč vedno le v skladu s svojimi ideološkimi cilji.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine