19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 24 junija, 2024

Levičarji ponoreli zaradi rasističnih grafitov v kampusu, nato pa utihnili, ko je policija odkrila, da je storilec – temnopolt študent

Piše: Janja Strah

Na stenah študentskega doma v Albionu v Michiganu so se na Veliki petek pojavili napisi, ki so jih levičarji in drugi progresivni označili za rasistične. Več kot 450 študentov je nato od ponedeljka do srede hodilo po študentskem kampusu in protestiralo, dokler ni 21-letni črnski študent priznal, da je rasistična gesla napisal on.

Primer iz študentskega kampusa v Michiganu v ZDA je šolski primer, kako levičarji sami izzovejo incident, potem pa protestirajo

Na Veliki petek so se na stenah študentskega doma v Albionu v Michiganu pojavili napisi, kot denimo »Umri niger, prosim« ali »KKK – Bela moč«. Levičarji v kampu so povsem ponoreli, prižgala se je rdeča luč »Woke«. Več kot 450 študentov in uslužbencev je nato v ponedeljek korakalo po kampusu, da bi protestiralo proti dejanju in bojkotiralo šolo, je poročala WWMT-TV.

»Nisi nič drugega kot strahopetec, tukaj nimaš prostora, nisi dobrodošel,« je po poročanju televizije domnevnemu rasistu sporočil študent Domonic McDonald. »Molil bom zate. Biti moraš boljši.«

Jayson Sawyer je za WWMT povedal, če uprava kampusa ne bo poslušala protestirajočih študentov, bodo proti upravnemu odboru vložili tožbo zaradi diskriminacije.

V torek je Robert Dunklin, predsednik podružnice NAACP za Albion, grafite obsodil: »V tej skupnosti to ni sprejemljivo. Kdorkoli je že, je zanj najboljše, da se oglasi.« Zadeva je šla tako daleč, da so v kampusa razpisali 1.000 dolarjev nagrade za informacije, s katerimi bi lahko našli pisca grafitov.

Zanka okoli storilca se je ožila, nato pa šok. Ups!

Izkazalo se je, da je za rasistične grafite odgovoren temnopolti študent, je poročal MLive. Policija Albiona je že v torek zvečer na zaslišanje privedla 21-letnega črnca, ki je priznal, da je napisal večino grafitov.

Tudi levičarji so obrnili ploščo. Vodstvo Albiona je sporočilo, da gre za dejanje »volka samotarja«, ne za organizirano akcijo.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine