17 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

(VIDEO) Levi radikalci bombardirajo poslopja nasprotnikov splava

Piše: Ivan Šokić

Radikalna levica v ZDA je zaradi objave osnutka sodbe ameriškega vrhovnega sodišča, ki naj bi bilo pripravljeno ovreči sodbo Roe vs. Wade iz leta 1973 izgubila vso razsodnost. Odločitev vrhovnega sodišča bi pomenila, da zvezne države same odločajo ali bo splav zakonit, prepovedan ali nekaj vmes. Začelo se je s protesti, nadaljevalo z ustrahovanjem vrhovnih sodnikov in njihovih družin, zdaj pa so podporniki genocida nad nerojenimi otroci začeli bombardirati poslopja ustanov, ki nasprotujejo splavu. 

V nedeljo, 8. maja 2022 zjutraj so neznanci z molotovkami napadle sedež organizacije Wisconsin Family Action, ki nasprotuje splavu in se zavzema za življenje nerojenih otrok.

Policija je bombni napad z molotovkami označila za podtikanje ognja. Ko so na prizorišče požara prispeli gasilci so ognjeni zublji udarjali skozi okna. Identiteta požigalcev oziroma pripadnikov določene organizacije, ki se zavzemajo za splav ostaja neznana, so pa storilci poleg požgane stavbe za sabo pustili tudi sporočilo: “Če splavi ne bodo varni, tudi vi ne boste.”

Policijski načelnik v Madisonu Shon Barnes je povedal, da so napadalci načrtno napadli izbrano stavbo, Predsednica lobistične skupine za boj proti splavu Julaine Appling pa je povedala, da je požar “neposredna grožnja” proti njeni organizaciji Wisconsin Family Action. “Popravili bomo naše pisarne, ostali v službi in zgradili še močnejše gibanje … Ne bomo se predali. Ne bomo prenehali s svojim delom. Preveč je na kocki,” je povedala Applingova.

Napadi so posledica dolgih let groženj politikov iz vrst demokratske stranke. Vodja demokratske večine v senatu Chuck Schumer je leta 2020 vrhovnim sodnikom grozil, da bodo “morali plačati”. Trenutno so družine vrhovnih sodnikov zabarikadirane v lastnih domovih, družino vrhovnega sodnika Samuela Alita so morali varnostni organi skriti na varno. Navkljub vsemu tem administracija predsednika Joeja Bidna še vedno ni obsodila niti sramotnega curljanja dokumentov na vrhovnem sodišču, kaj šele, da bi Biden drhal, ki jo je pomagal ustvariti in primerno razjariti pozval, naj se obnašajo primerno civilizirani družbi.

Vir: zerohedge.com

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine