15.6 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Leonie, deklica ki so jo na Dunaju zverinsko posilili in umorili migranti

Piše: A. S.

Poročali smo že o grozljivem umoru na Dunaju, ko so afganistanski prosilci za azil posilili in umorili trinajstletnico v svojem stanovanju.

Šlo je za 13 let staro Leonie, njenega imena pa ne boste zasledili v mednarodnih osrednjih medijih, prav tako ni velikih protestov in mednarodnih obsodb, kakršnim smo bili priča prejšnje leto ob smrti črnega kriminalca Georgea Floyda. Očitno se mednarodni medijski javnosti in liberalnim politikom umor trinajstletnice ne zdi vreden ostrih odzivov in obsodb. Lahko si le predstavljamo ogorčen odziv mednarodne javnosti, če bi bile vloge zamenjane in bi Avstrijci posilili in umorili afganistansko priseljenko.

Leonie je bila zvabljena v stanovanje Afganistancev, kjer so jo ugrabili, posilili, pretepli, zadavili in zatem odvrgli njeno truplo. Njeno pretepeno truplo so po majici, ki jo je nosila v času smrti prepoznali njeni starši. Sicer je zverinsko dejanje migrantov sprožilo v Avstriji razpravo o potrebi po strožjih zakonih glede migracij in sprejemanja prosilcev za azil, vendar pa so globalni mediji umor kljub temu hitro pometli pod preprogo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine