10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Lastnik apartmaja na Hrvaškem zavrnil homoseksualnega gosta zaradi slabih izkušenj z gejevskimi orgijami. Posledica? Portal Booking.com mu je zaradi homofobije odpovedal sodelovanje

Na Hrvaškem odmeva menda diskriminatorno vedenje lastnika apartmaja v Zadru, ki je zavrnil gosta, ker je homoseksualec. Spletni ponudnik turističnih namestitev Booking.com, prek katerega je gost rezerviral apartma, je že sporočil, da so prekinili sodelovanje z lastnikom apartmaja, ker ne tolerirajo nobene diskriminacije, poročajo hrvaški mediji.

 

Brazilec Fabiano Vallim je želel z možem počitnikovati na Jadranu in je prek Booking.com rezerviral apartma v Zadru. A pozneje je od lastnika dobil odgovor, da ne sprejemajo homoseksualcev. “Zavrnjeni ste. Ne sprejemamo gejev. Odpovejte svojo rezervacijo. Tomislav Gospić,” se glasi sporočilo, ki ga je Brazilec prejel v poštni predal na Booking.com.

Radiolog iz Sao Paola je v odgovoru zapisal, da ga je sporočilo presenetilo in da bi moralo biti tovrstno homofobno vedenje prepovedano po vsem svetu. Dodal je, da bo v skladu z dogovorom z Booking.com ohranil rezervacijo do 30. avgusta ter izrazil upanje, da ga bo spletni ponudnik na nek način kaznoval. Brazilec je zatem dopisovanje objavil na družabnem omrežju Twitter.

Booking.com, prek katerega je gost rezerviral apartma, je sporočil, da so prekinili sodelovanje z lastnikom apartmaja, ker ne tolerirajo nobene diskriminacije, gostu pa poskušajo najti drugo namestitev.

Sin lastnika apartmaja je za spletni portal zadarski.hr pojasnil, da so “imeli negativne izkušnje s homoseksualci iz Slovenije, ki so imeli v hotelu orgije in pustili za sabo velik nered, zaradi česar so se odločili, da homoseksualcev ne bodo več sprejemali”. Po vprašanju, ali bi se enako odzvali na tovrstno ravnanje heteroseksualcev, je novinarje napotil na svojega očeta, ki pa ni želel odgovarjati.

V združenju za zaščito pravic LGBTI skupnosti Zagreb Pride so v odzivu opozorili, da ne gre za osamljen primer tovrstne diskriminacije. “Hrvaška je država, kjer niso vsi dobrodošli, pravico do dopusta pa imajo le nekateri. Naši trgi in ulice niso varni, prav tako ne naše plaže, pomoli in morje,” so zapisali na Facebooku.

No, očitno pa gre za še en primer, ko se je lastnik apartmaja uprl politični korektnosti na podlagi svojih izkušenj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine