9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Lastna mama dala skoraj do smrti pretepsti sina, ki se je iz islama spreobrnil v krščanstvo, Abdel vsemu navkljub vztraja v krščanski veri

Muslimanska mati na Bližnjem vzhodu je dala svojega sina brutalno pretepsti, potem ko se je spreobrnil v krščanstvo. Sin še vedno vztraja v svoji veri v Jezusa Kristusa in se navkljub vsemu ne misli ukloniti ne pritiskom matere ne pritiskom islama.

Mladenič po imenu Abdel iz neimenovane države na Bližnjem vzhodu je bil po poročanju portala The Christian Post zaradi spreobrnitve iz islama v krščanstvo izpostavljen brutalnemu nasilju. Kar je še huje, Abdelovo ugrabitev je orkestrirala njegova lastna mati.

Apostazija ali versko odpadništvo se v islamu kaznuje s smrtjo. V tem so si enotni tako šiitski kot sunitski poznavalci islama. Mnenja med štirimi sunitskimi in štirimi šiitskimi pravnimi šolami se po poročanju Jihadi Watcha razlikujejo zgolj o izvedbi usmrtitve.

Islam apostazijo kaznuje s smrtjo

“Kdorkoli je spremenil svojo islamsko veroizpoved, ubijte ga,” navaja preroka Mohameda islamski učenjak Bukhari v zbranih hadisah (Bukhari 9.84.57). “Želijo si, da ne bi verjeli, kakor sami niso verovali, da bi bili enaki. Zato jih ne jemljite za zaveznike, dokler se ne pridružijo Alahovemu klicu. A če se obrnejo stran, potem jih pograbite in ubijte, kjerkoli jih najdete, in med njimi ne jemljite izmed njih nobenega zaveznika ali pomočnika.” (Koran 4:89)

Foto: epa

Abdel je en teden po svojem krstu materi povedal, da ni več musliman. Do spreobrnitve je prišlo po daljših pogovorih s krščanskimi misijonarji. Mati ga je obiskala v njegovem stanovanju. V eni roki je držala čekovno knjižico, v drugi mrtvaški prt, v katerega ovijajo pokojne. Sporočilo je bilo jasno. Ali bo zapustil krščanstvo in pustil, da ga starši še naprej vzdržujejo, saj je bil brezposeln, ali pa je zanje mrtev. Abdel je izbral krščanstvo. “Želim živeti za Kristusa in umreti zanj, ne glede glede na ceno.” Mati je odvrnila, da bo poskrbela, da bo za svojo izbiro plačal.

Abdel vztraja vsemu navkljub

Dva meseca pozneje ga je skupina muslimanskih moških ugrabila in ga brutalno pretepla, da je bil na robu smrti. Na njem so ugašali cigaretne ogorke in mu na vrat nastavljali nož. Tu se preganjanje ni končalo. Njegova mati je prodala njegov delež v družinski tovarni. Čeprav sam ni imel nobenega dolga do posojilodajalcev in dobaviteljev, ki so ga zatem začeli nadlegovati glede odplačila dolgov. Abdel vsemu navkljub ne odstopa od krščanske vere.

Ivan Šokić

Zadnje novice

Sorodne vsebine