8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

Krščanstvo je zadnje upanje Evrope

Piše: Nova24tv.si

V luči evropskih volitev premier Viktor Orban že dolgo opozarja, da Evropo “preplavljajo” migranti, medtem ko je vzpodbudil madžarske sosednje višegrajske države Slovaško, Češko in Poljsko, da vzpostavijo desničarsko fronto proti politikam Evropske unije. Največja desna evropska poslanska skupina ELS je medtem povedala, da je pripravljena sodelovati z madžarsko (desno) opozicijo.

Že večkrat pa je ponovil, da je krščanstvo zadnje upanje Evrope. “Krščanstvo je zadnje upanje Evrope. Naše najhujše nočne more se uresničujejo. Zahod pada, ker ne vidi, da je Evropa preplavljena.”

Zaslužen za zaustavitev padanja gospodarske rasti

Orbanu se v veliki meri pripisuje zasluga za zaustavitev gospodarske krize na Madžarskem in nadzor nad njenimi javnimi financami, kar je doseglo vrhunec z vrnitvijo na naložbeni nivo za njen javni dolg, saj so madžarske obveznice leta 2008 postale ničvredne.

“Svet z mešanim prebivalstvom se usmerja drugače od nas”

Orban pravi, da se Evropa sooča s kritično razpoko med nacionalnimi državami vzhoda in zahoda, ki jo je poimenoval “imigrantsko območje, svet z mešanim prebivalstvom, ki se usmerja v smeri, ki je drugačna od naše”.

Ker Zahod želi, da vzhodna Evropa sledi njegovemu zgledu, je verjeten vse hujši boj, je dejal in namigoval na načrt za preoblikovanje evropskega zavezništva, ki ga zagovarjata voditelja Francije in Nemčije.

“Nevarnost, s katero se soočamo – morda se sliši absurdno – prihaja z Zahoda, od politikov v Bruslju, Berlinu in Parizu,” je dejal Orban ob bučnem aplavzu. “Seveda se bomo borili in uporabljali vedno močnejša pravna orodja. Prvi je naš zakon ‘Stop Soros’.”

Orbam proti Sorosu

Orban je že leta tarča ameriškega finančnika madžarskega rodu Georgea Sorosa, podpornika globalističnih kolektivistov, ki ruši pravne rede držav z infiltracijo svojih politikov in sodnikov v institucije. Madžarski voditelj zagovarja “etnično homogenost” in Sorosa primerja z marionetnim mojstrom, ki vzpodbuja priseljevanje v Evropo, da bi spodkopal njeno kulturno in gospodarsko celovitost.

Odločilni trenutek leta 2015

Odločilni trenutek njegovega premierskega položaja je prišel leta 2015, ko je migrantska kriza dosegla vrhunec: zgradil je dvojno ograjo iz rezilne žice, ki je postala simbol protimigrantskega sentimenta v Evropi. Orban je še dejal, da madžarska opozicija ni upoštevala klica zgodovine, ko je nasprotovala njegovi ostrosti do migrantov. Volivci so se odzvali pozitivno in Orban še danes, desetletje in pol po prevzemu oblasti, vodi na vseh politbarometrih.

Evropska ljudska stranka je medtem prek svojega predsednika Manfreda Webra sporočila, da je pripravljena sodelovati z desnim predstavnikom Orbanove opozicije, Petrom Magyarom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine