11.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 12 aprila, 2021

Koronavirus, migranti, spopadi na meji… se bližajo poslednji časi? Poglejte, kaj o tem pravi italijanski duhovnik, ki vodi katoliški radio

Dogodki zadnjih dni so marsikoga prestrašili, saj je prišlo do izbruha globalne epidemije koronavirusa tipa COVID-19, ki je od včeraj naprej uradno tudi v Sloveniji. Hkrati pa se vse bolj zaostrujejo tudi razmere na jugovzhodni zunanji meji Evropske unije, kjer se skušajo muslimanski migranti s pomočjo turških oblasti prebiti v notranjost Grčije.

 

Ker je že lani prišlo do zamenjave oblasti v Grčiji, kjer namesto socialistov vladajo konservativci, je Grčija spremenila svojo politiko do migracij in začela braniti meje. Zanimivo je, da jo je pri tem podprl celo Bruselj, češ ne bomo več dopustili ilegalnih migracij – pa čeprav se je še pred nekaj meseci znova govorilo o migrantskih kvotah, zaradi katerih je vodstvo Evropske komisije »navijalo ušesa« Poljski, Češki in Madžarski. Zaradi takšnega političnega zasuka so sedaj tudi glavni akterji migracij dokončno sneli maske, na meji med Grčijo in Turčijo so že počili streli. Znano je, da so iz Turčije streljali na grške obmejne policiste, prav tako je prišlo tudi do kršitev grškega zračnega prostora s strani turškega vojaškega letalstva (TUKAJ). Znano pa je, da turški predsednik Erdogan skuša še naprej izsiljevati Evropsko unijo za nova denarna sredstva, ki jih seveda ne bi porabil za migrante, pač pa za financiranje svoje vojaške operacije v Siriji, za katero velja, da je tempirana bomba in lahko sproži globalni konflikt.

Nič nenavadnega torej, da se marsikdo sprašuje, ali smo morda že v poslednjih časih. Minuli konec tedna je italijanski katoliški duhovnik Livio Fanzaga, ki vodi italijanski Radio Marija, opozoril na aktualna znamenja časa, ki se ujemajo z bližino 40-letnice začetka Marijinih prikazovanj v Medžugorju. Kot je znano, je Vatikan vsaj neuradno in delno že priznal prikazovanja, ki so se začela 24. junija 1981, torej že dobro leto po smrti jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita, na območju takrat slabo razvite zahodne Hercegovine, kjer so v glavnem živeli in še živijo katoličani. Če je v Fatimi leta 1917 Marija razodela tri skrivnosti trem vidcem – ena od teh skrivnosti se je nanašala tudi na atentat na papeža Janeza Pavla II. – je šestim vidcem v Medžugorju zaupala deset skrivnosti, vendar za zdaj vsem šestim še ni bilo zaupanih vseh deset skrivnosti. Te skrivnosti naj bi se nanašale na prihodnost sveta, ena od njih je tudi že delno znana, saj govori o trajnem in neuničljivem znaku, ki naj bi se pojavil na prvem mestu prikazovanj (na hribu nad zaselkom Bijakovići), ki ga imenujejo »Brdo ukazanja« (nekateri mu rečejo tudi Crnica). Ta znak naj bi bil dokaz, da dogajanje v Medžugorju ni laž, a ko se bo znak pojavil, časa za spreobrnjenje ne bo več prav veliko – vsaj tako je razvidno iz Marijinih sporočil. Več o Medžugorju in tamkajšnjem dogajanju si lahko preberete TUKAJ.

Kot pravi Fanzaga, je sam precej zaskrbljen, saj do 40-letnice prikazovanj manjkata samo še dobri dve leti. Marijina sporočila nakazujejo, da smo že pri točki omega, kar nakazuje tudi sporočilo vidkinji Mirjani 2. septembra 2019, kjer med drugim pravi: »Otroci moji, kot mati vam govorim, da je skrajni čas, da pokleknete pred mojim Sinom, da ga priznate kot svojega Boga, kot središče svojega življenja.« (glej TUKAJ). Livio Fanzaga je prepričan, da bo prav 40-letnica prikazovanj v Medžugorju prelomnica, saj je obdobje 40 let ključno že v Svetem pismu – toliko časa so denimo Izraelci potovali skozi puščavo v obljubljeno deželo. Ob tem opozarja tudi na Marijino sporočilo vidkinji Mariji Pavlović z dne 25. julija lani: »Otročiči, prišle bodo preizkušnje in vi ne boste močni in greh bo vladal, toda če ste moji, boste zmagali, ker bo vaše zatočišče srce mojega Sina Jezusa.« (TUKAJ). Prav ta sporočila so tudi priprava na čase, ki prihajajo, je prepričan oče Livio. Simbolika števila 40 naj bi bila razložena tudi božji služabnici, mistikinji Luise Piccarrete, ki je bila natanko štirideset let nepokretna. Ob tem ji je Jezus razodel, da je tudi sam bil štirideset dni v puščavi pred začetkom javnega delovanja, prav tako se je po svojem vstajenju prikazoval štirideset dni, nato je šel v nebesa.

Kot je prepričan duhovnik Livio Fanzaga, svet po razodetju medžugorskih skrivnosti ne bo več isti. Kot pravi, smo se skozi dobo Marijinih prikazovanj v Medžugorju pravzaprav pripravljali na to, kar sledi razkritju skrivnosti.

Mnogi si ob tem postavljajo vprašanja, ali je to morda napoved konca sveta. Datum slednjega v Svetem pismu nikoli ni bil razodet, prav tako tudi ne v mističnih privatnih razodetjih. Zagotovo pa so pred vrati velike spremembe, zavračanje spreobrnjenja pa bo zagotovo poslabšalo razmere na svetu. Kakor je razvidno iz Svetega pisma, znamenja časa niso namenjena temu, da bi se bali, ampak predvsem to, da bi bili vsak čas pripravljeni na srečanje z Bogom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine