13.4 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Konec medenih tednov med Bidenom in mediji?

Piše: B. S.

Ameriška javnost je vse bolj prepričana, da je tiskovna predstavnica Bele hiše Jen Psaki stopila v zelo prevelike čevlje. Njena predhodnica Kayleigh McEnany se je vsakodnevno soočala s sovražno nastrojenim novinarskim zborom in kljub temu uspela odgovarjati na praviloma zelo ostra in neprijetna vprašanja. Za razliko od McEnanyjeve novinarji s Psakijevo ravnajo v rokavicah in vendar redkokdaj postreže s konkretnimi odgovori. Praviloma meče iz sebe razne puhlice in končno prizna, da nima odgovora na vprašanje in ga bo poslala kasneje, prek elektronske pošte. Nekateri jo branijo, češ, da ni sama kriva, da nima odgovorov, temveč je krivda na njenih nadrejenih, ki je ne informirajo. Ne sicer zato, ker bi jo hoteli namerno »držati v temi«, ampak zato, ker je Bidenova administracija v popolnem razsulu.

Vendar pa celo »prijateljskim« novinarjem takšno stanje vse bolj preseda. Pred dnevi je v intervjuju Chris Wallace hudo osmodil Psakijevo. Wallace je sicer znan kot eden najbolj liberalnih novinarjev pri mreži Fox News, kar je tudi dokazal med lansko predsedniško debato, v kateri je odkrito favoriziral Bidena pred Trumpom.

Govora je bilo o migrantski krizi na meji ZDA in Mehike. Trumpa je vsa levo liberalna novinarska srenja leta pribijala na križ, češ, da mladoletne migrante »drži v kletkah«. Kar se je sicer dogajalo že pod Obamovo administracijo, a tedaj ni nihče dvigoval prahu zaradi tega. Zdaj pa se je izkazalo, da tudi Bidenova administracija ravna popolnoma enako, mladoletne migrante na meji zapirajo v zbirne centre, se pravi »v kletke«. Za razliko od Trumpove administracije, pa je Bidenova izdala ukaz vodstvu centrov, naj ne dovolijo novinarjem pristopa v te centre. Wallace je zato v pogovoru Psakijevi očital, da je

Bidenova administracija veliko manj transparentna, kot je bila Trumpova. In vse kar je na to obdolžitev uspela Psakijeva iztisniti iz sebe je bilo, da so vsi »globoko zavezani« rešitvi problema in da je za mladoletne migrante bolje, če so zaprti v centrih, kot če bi jih na meji zavrnili. Zdi se, da je Psakijeva dejansko stopila v prevelike čevlje.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine