2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Kolinda Grabar-Kitarović si je privoščila nov spodrsljaj: Pozivam vas, da na glasovnici obkrožite številko ena

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović si je privoščila nov spodrsljaj. V oddaji na televiziji N1, v kateri bi se morala soočiti z Zoranom Milavnovićem, vendar se ta ni pojavil, je namreč pozvala volivce, naj v drugem krogu predsedniških volitev 5. januarja na glasovnici obkrožijo številko ena. Pod to številko pa je naveden njen tekmec.

 

Grabar-Kitarovićeva je pred drugim krogom volitev danes gostovala na televiziji N1, kjer je spregovorila o različnih temah, na koncu pa je nagoorila volivce.

“Dragi volivci, pozivam vas, da pridete na volitve 5. januarja in daste glas za Hrvaško, ki bo nadaljevala proces rasti in razvoja, za Hrvaško, ki zna in zmore bolje. Za Hrvaško, ki je ponosna na svoje vrednote, ki nima manjvrednostnega kompleksa v svetu, temveč je enakopraven sogovornik. Pozivam vas, da na glasovnici obkrožite številko ena,” je dejala hrvaška predsednica.

Na glasovnici za drugi krog volitev pa bo pod številko ena Zoran Milanović. V skladu z volilnim zakonom namreč vrstni red na glasovnici za drugi krog določa število glasov v prvem krogu. Pred tednom dni je Milanović dobil 29,5 odstotka podpore, Grabar-Kitarovićeva pa 26,7 odstotka.

Soočenja bi se moral udeležiti tudi Milanović, vendar ni prišel, so pa njegovi kolegi iz socialdemokratske stranke (SDP) takoj opazili spodrsljaj predsednice in se nanj odzvali na družbenih omrežjih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine