25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Ko levičarji spet lažejo o Orbanu! Italijanski pravnik pravi, da se je v resnici njihov Conte izkazal kot fašist, Orban pa kot demokrat

Te dni lahko prebiramo ne samo v Sloveniji, ampak tudi po Evropi, da se je Orban »spet izkazal kot avtokrat«. Levičarski novinarji pišejo, da si je pod pretvezo boja proti koronavirusu prisvojil oblast brez omejitev, po drugi strani pa povsem spregledajo ravnanje italijanskega premierja Conteja.

Italijanski pravnik Giuseppe Palma je za portal Scenari Economici zapisal, da so take ocene sramotne in nesprejemljive.

V Italiji so se namreč omejitve gibanja in temeljnih svoboščin z namenom zajezitve širjenja koronavirusa zgodile s preprostim Dpcm (odlokom predsednika vlade), aktom, ki je – glede na hierarhično lestvico virov prava – glede na zakon postavljen na sekundarno raven.

Nasprotno pa je madžarski premier Orban, preden je omejil temeljne svoboščine, da bi omejili širjenje koronavirusa, najprej zaprosil parlament za dovoljenje, ki mu je dal »polna pooblastila«, kar ne pomeni »neomejena pooblastila«, niti pooblastila za »nedoločen čas«. Vse se je zgodilo v skladu z madžarsko ustavo. Poleg tega je Orban dobil legitimnost na zadnjih volitvah, kjer je premočno zmagal.

Zadnje novice

Sorodne vsebine