6.3 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Kmalu bo več kot 1/3 prebivalcev Nemčije migrantskega izvora

V samo dvajsetih letih bo po napovedih nemškega strokovnjaka za migracije 35 odstotkov nemškega prebivalstva migrantov ali posameznikov z migrantskimi koreninami. Obenem naj bi do leta 2040 prebivalci z migrantskim poreklom predstavljali 70 odstotkov prebivalcev v velikih mestih, poroča Deutsche Welle.

Profesor Herbert Brücker, vodilni raziskovalec na področju migracij pri zveznem inštitutu za raziskave na področju zaposlovanja (IAB), je v začetku tega tedna izjavil, da bo Nemčija “postala bolj raznolika”. “Trenutno ima približno četrtina ljudi v Nemčiji migrantsko poreklo,” je dejal Brücker. “Čez 20 let bo vsaj 35%, lahko pa tudi več kot 40%.”

Brücker, profesor ekonomije na univerzi v Bambergu, prav tako ugotavlja, da bo delež migrantov, ki naseljujejo nemška mesta, verjetno višji. “To, kar danes vidimo v velikih mestih, bo v prihodnosti normalno za državo kot celoto . V mestu, kot je Frankfurt, jih bomo imeli od 65% do 70%.

Brücker IAB predlaga, da bo treba do leta 2060 uvoziti 400.000 novih migrantov, da se gospodarstvo ne bo poslabšalo. Tako ostaja mnenje ogromnega dela nemškega prebivalstva, ki bi rado ohranilo svojo kulturno dediščino in etnoreligiozno identiteto, na videz nepomembno in nepotrebno. Za Brückerja in neoliberalne globaliste, kot je on, je resnično pomembno samo to, da gospodarstvo ostaja močno za vsako ceno.

Zadnje novice

Sorodne vsebine