20 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Kitajski velikan na pomoč proti #koronavirus

Tudi Huawei se je z donacijo zaščitne opreme in tehnologije pridružil tistim, ki pomagajo Italiji v boju proti koronavirusu. Že prej je podobno pomagal tudi Wuhanu.

 

Kitajski velikan je med drugim prek oblačne platforme Welink omogočil izmenjavo informacij in dobrih praks med italijanskimi in kitajskimi zdravstvenimi skupinami. Nekaj začasnih bolnišnic pa je opremil z Wi-Fi in jim tako omogočil povezavo z drugimi zdravstvenimi ustanovami.

Skupaj s svojimi partnerji sodeluje tudi pri vzpostavljanju platforme za videokonference, prek katere bi lahko v realnem času komunicirali zdravniki iz različnih regij in se na ta način posvetovali v živo. Prav tako bi v realnem času tekla komunikacija med bolnišnicami na kritičnem območju in križnim štabom oziroma drugim državnim organom.

Že v Wuhanu so s svojo tehnologijo opremili najprej gradbišče bolnišnice in tako omogočili, da je usklajevanje več kot 3000 delavcev teklo nemoteno. Omrežje 5G, ki so ga postavili v bolnišnici, pa je bilo ključnega pomena, saj je bilo nanj povezano veliko število medicinskih naprav. Nazadnje pa so v sodelovanju z Univerzo za znanost in tehnologijo Huazhong in Lanwon Technology razvili tehnološko rešitev, ki temelji na umetni inteligenci in je namenjena hitrejši analizi CT slik pri zdravljenju bolezni covid-19.

Zadnje novice

Sorodne vsebine