18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Ker je študentka prava dejala, da so moški po naravi močnejši od žensk, so jo aktivisti LGBT in feminističnih gibanj obtožili transfobije in jo zatožili vodstvu univerze; grozi ji izključitev

Piše: Peter Truden

Lisa Keogh je 29-letna mati dveh otrok in študentka prava na Abertay Dundee University na Škotskem. Grozi ji izključitev, ker je zagrešila »strašen zločin«. Dejala je, da imajo ženske vagine, poročajo britanski mediji.

Na video seminarju o ženskem feminizmu in zakonih je Keoghova izrazila zaskrbljenost, ker moški, ki so se spremenili v ženske (karkoli pač to pomeni), lahko v športu (posebej je poudarila borilne veščine) tekmujejo s pravimi, naravnimi in normalnimi ženskami.

Ženske imajo vagine in po naravi niso tako močne kot moški, je povedala Keoghova, kar je razburilo mlajše študente. Vodstvu univerze so jo prijavili zaradi »žaljivih« in »diskriminatornih« komentarjev, tako da je Lisa zdaj soočena z disciplinskim postopkom.

Do »incidenta« je prišlo komaj leto dni po tem, ko so feministke in LGBT aktivistke zaradi domnevne transfobije obtožile Evo Poen, predavateljico na univerzi v Exeterju, ki je na družbenem omrežju Twitter zapisala, da imajo menstruacijo lahko samo ženske.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine