-0.5 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Kardinal Schönborn iz Dunaja hoče prezreti odločitev, da Katoliška cerkev ne more blagoslavljati istospolnih parov

Piše: A.S.

Kardinal Christoph Schönborn iz Dunaja je v intervjuju izjavil, da ni zadovoljen z izjavo Kongregacije za nauk vere, glede blagoslavljanja istospolnih parov.

Kongregacija za nauk vere je v ponedeljek objavila uradno izjavo v kateri piše, da Katoliška cerkev ne more blagoslavljati homoseksualnih parov, ter da to ni v njeni moči. Schönborn pa je rekel, da je Cerkev tako »mati« kot tudi »učiteljica«, ter da obstaja razlika med blagoslavljanjem zveze ali zakona in posameznika.

Schönborn je mnenja, da bi morali blagoslov kot posamezniki sprejemati tudi istospolno usmerjeni. Ob tem je dodal: »Veliko ljudi, ki čutijo spolno privlačnost do istega spola se sprašujejo ali je Cerkev tudi njihova mati? Tudi oni so božji otroci«. Stališče Kongregacije za nauk vere naj bi zato prizadelo mnoge LGBT osebke, ki se počutijo da jih je bog zapustil, je mnenja kardinal.

Medtem Kongregacija trdi, da v tem kontekstu blagoslov ne bi odražal namero posameznika, da pridobi božjo zaščito in pomoč, temveč bi dajal potuho in podporo načinu življenja, ki ga nikakor ne moremo smatrati za del božjega načrta.

Zadnje novice

Sorodne vsebine