16.2 C
Ljubljana
četrtek, 23 septembra, 2021

Kako je Kitajska prevarala ves svet glede koronavirusa

»Peking je lagal svetu o koronavirusu!«. To izhaja iz 15 strani dolgega poročila tajnih obveščevalnih služb, kot poroča avstralski „The Daily Telegraph“. Dosje dokazuje, da je kitajska vlada prikrila izbruh koronavirusa z uničujočimi globalnimi posledicami pandemije. Dokument so pripravili agenti zavezništva vodilnih obveščevalnih služb ZDA, Združenega kraljestva, Kanade, Avstralije in Nove Zelandije, imenovanega “Five Eyes”(Pet oči).

Fox News poroča, da raziskovalni dosje, ki ga je sestavilo zavezništvo petih oči navaja, da je Kitajska namerno skrila ali uničila dokaze o pandemiji koronavirusa. Dokument je skladen z dosedanjimi ugotovitvami ZDA o izvoru izbruha, so za Fox News povedali visoki ameriški uradniki v soboto. Dosje tudi navaja, da avstralski obveščevalci sicer menijo, da je virus izšel iz tržnice v Wuhanu, medtem, ko obveščevalci ostalih štirih obveščevalnih služb trdijo, da je virus prišel iz laboratorija v Wuhanu. Vseh pet obveščevalnih služb pa se soglasno strinja, da so kitajske oblasti lagale in zavajale svetovno javnost.  

Časnik Australian povzema navedbe dokumenta in dodaja, da je Kitajska ogrozila ostale države s skrivanjem dokazov. 

 Britanski Indepentent je me drugim tudi zapisal, da dokument razkriva, da je Peking najprej zanikal, da se bolezen lahko prenaša s stikom med ljudmi, da je utišal ali »izginil« zdravnike, ki so opozarjali na izbruh epidemije, blokiral mednarodnim organizacijam dostop do Wuhana, od kjer je virus izhajal in za nameček še vztrajno odklanjal, da bi predal žive vzorce virusa mednarodnim znanstvenikom, ki so se trudili, da bi iznašli vakcino.

Mirror ob povzetku navedb obveščevalnega poročila tudi pripominja, da so potem, ko je prišlo do izbruha virusa v Wuhanu in so Kitajci dali celotno mesto v karanteno, kitajske oblasti lagale vsemu svetu, češ da ostri ukrepi, kot je splošna karantena, kakršno so sami prakticirali v Wuhanu, niso potrebni.

Poročilo so objavili tudi v britanskem Daily Mail in ameriškem NY Post. 

Tudi ameriški državni sekretar (zunanji minister)Mike Pompeo je danes v pogovoru za televizijo ABC izjavil, da obstaja veliko dokazov, da je novi koronavirus prišel iz laboratorija v Wuhanu na Kitajskem. Ni sicer odgovoril na vprašanje, ali meni, da je bil virus, ki je povzročil pandemijo, iz laboratorija izpuščen namerno.

»Obstaja ogromno dokazov, da se je tam vse začelo,« je dejal za ABC glede teorije, da je novi koronavirus, ki je po svetu zahteval že več kot 244.000 smrtnih žrtev, največ v ZDA, prišel iz laboratorija.

Pompeo je sicer že prejšnji teden Kitajsko obtožil, da je za novi koronavirus morda vedela že novembra lani in da je prepozno ukrepala. Poudaril je, da si še vedno prizadevajo, da bi od Kitajske dobili še več informacij, vključno z originalnim vzorcem virusa sars-cov-2 iz žarišča pandemije v kitajskem Wuhanu.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine