23.2 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Kaj pravzaprav določa nova madžarska zakonodaja, zaradi katere se Madžari znova soočajo z obtožbami iz Bruslja?

Piše: A. S.

Madžarska je pred kratkim sprejela nov zakon s katerim prepoveduje širjenje LGBT ideologije med otroci in mladoletniki. Ob tem smo znova priča obtožbam iz Bruslja, da gre za kratenje človekovih pravic in svoboščin s katerimi se Madžarska, Poljska in vse bolj tudi Slovenija soočajo zadnje čase.

Vendar pa bolj podroben pregled dopolnitev zakona o varovanju otrok, ki jih je sprejel madžarski parlament jasno kaže, da ne gre za neko »širjenje nestrpnosti«, temveč ravno za to – za zaščito otrok in za varovanje tradicionalnih družinskih vrednot, ki so danes vse bolj napadane.

Dopolnitve k zakonodaji med drugim določajo ukrepe in kazni proti pedofilom, kar pa se tiče za bruseljske »liberalce« sporne vsebine, pa gre za zaščito otrok pred neprimerno vsebino in za zaščito pred »mavrično« indoktrinacijo. Dopolnitve k zakonodaji so naslednje; prepovedano je osebam, ki še niso dosegle osemnajstega leta starosti, omogočati dostop do neprimernih pornografskih vsebin in do vsebin, ki promovirajo odstopanje od spola s katerim se rodimo, spremembo spola ali homoseksualnost.

Dopolnitve k zakonodaji prav tako določajo, da bodo medijske vsebine v množičnih medijih, ki imajo lahko negativen vpliv na telesen, mentalen ali moralen razvoj mladoletnikov, predvsem tiste, ki se osredotočajo na nasilje, promoviranje spremembe spola in homoseksualnosti, ali pa prikazujejo spolnost na neprimeren način, označene kot »neprimerne za gledalce mlajše od osemnajst let«. Prav tako pa bo prepovedano omogočati mladoletnikov oglede oglasov s takšno vsebino.

Glede na te odlomke iz nove zakonodaje madžarske vlade je jasno, da ne gre za »diskriminacijo«, kot trdijo v en glas mednarodni levičarji in bruseljski globalisti, temveč bo zakonodaja samo ščitila mladoletnike pred vsebino, ki pa je dostopna vsem, ko enkrat napolnijo osemnajst let. Gre predvsem za preprečevanje indoktrinacije v šolah in skozi mladinske oddaje in druge programe za mladoletnike.

Zadnje novice

Sorodne vsebine