15.2 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

Juncker še naprej zanika, da bi bil na slovesnosti ob vrhu Nata opit, še vedno se sklicuje na išias

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je danes osebno zanikal domnevne, da se je prejšnji teden na slovesnosti ob robu vrha zveze Nato spotikal, ker je bil opit. Potrdil pa je navedbe, da je imel hude bolečine zaradi išiasa, poročajo tuje tiskovne agencije.

 

Posnetki s slovesnosti v Bruslju prejšnjo sredo kažejo, kako je imel 63-letni politik težave s spotikanjem in ravnotežjem na stopnicah, pa tudi na ravnih tleh, na pomoč so mu morali priskočiti drugi voditelji. Na slovesno večerjo ob vrhu zavezništva so ga odpeljali z vozičkom.

Juncker je danes dejal, da se mu zdi zanimivo, kako se nekateri zanimajo za te “niti obrobne” zadeve. “Zahtevam spoštovanje,” je dodal.

Nadaljeval je, da je trpel zaradi išiasa in da je imel krče v nogah. Podobno je prejšnji teden dejal že tiskovni predstavnik komisije Margaritis Schinas, Juncker pa je danes pritrdil njegovi izjavi. “Bila je pravilna v sredo, bila je pravilna davi ter bo pravilna drevi in jutri zjutraj,” je dejal 63-letnik.

Spomnil je, da se je kljub bolečinam udeležil vrha Nato. “In tudi če drugi komentirajo moje zdravje, to ni zadosten razlog, da bom jaz delal podobno,” je še dejal.

Juncker je že junija v irskem parlamentu, kjer je imel prav tako težave s stopnicami, sam povedal, da trpi za išiasom, ki naj bi bil posledica prometne nesreče, in da ima zaradi tega težave s hojo.

Juncker je pomisleke glede njegovega zdravja zavrnil že leta 2014. Nizozemski finančni minister Jeroen Dijsselbloem je takrat dejal, da je “zakrknjen kadilec in pivec”, a Juncker je takrat poudaril, da nima nobenih težav z alkoholom, spominja nemška tiskovna agencija dpa.

Zadnje novice

Sorodne vsebine