9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Jug Italije stresel močnejši potresni sunek

Italijansko pokrajino Molize na jugovzhodu Italije je okoli 20.20 stresel močnejši potresni sunek z magnitudo 5,2, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Žarišče je bilo v kraju Montecilfone, približno 200 kilometrov severozahodno od Neaplja. Sunek je po prvih podatkih povzročil veliko strahu med prebivalstvom, večje škode pa naj ne bi bilo.

 

Po potresnem sunku so italijanski inštitut za geofiziko in vulkanologijo Osservatorio Vesuviano v Neaplju zasuli klici prestrašenih občanov, je za Anso povedala direktorica inštituta Francesca Bianco.

Sunek so čutili prebivalci zelo velikega območja, tudi do 300 kilometrov od žarišča potresa. Veliko strahu je sunek povzročil na območju kraja Amatrice, ki ga je pred dvema letoma silovit potres skoraj zravnal z zemljo.

Tokratni sunek kot kaže ni povzročil večje škode. Iz kraja Palata, ki je 12 kilometrov oddaljen od epicentra potresa, poročajo o manjših razpokah v stenah hiš.

To je že drugi močnejši potresni sunek v tem delu Italije v zadnjih 48 urah. V torek malo pred polnočjo so zabeležili potresni sunek z magnitudo 4,7, ki je imel žarišče 19 kilometrov od Montecilfoneja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine