15.6 C
Ljubljana
sobota, 1 aprila, 2023

Judit Varga: Ustavili bomo usklajeno kampanjo blatenja Madžarske!

Piše: C. R.

Čas je, da prenehamo z neutemeljenimi in nepoštenimi napadi na Madžarsko, je pravosodna ministrica zapisala na svoji strani na družbenih omrežjih. Judit Varga je opozorila, da so zakon o zaščiti otrok, ki je bil demokratično sprejet z glasovi opozicije, v zadnjih tednih kritizirali voditelji več držav članic EU. Vse te nespoštljive izjave, ki so motivirane z močjo, so posledica kolonialističnega odnosa in lažnih predstav o superiornosti, ki so že zdavnaj zastarele,” je dejala ministrica:

“Medtem se Evropski parlament pripravlja na pritisk na Madžarsko z obsodilno izjavo na zasedanju v sredo, saj želimo z zakonodajo zaščititi pravice otrok in staršev.”

Judit Varga je dejala, da bo odločitev vlade, ki je bila danes zjutraj objavljena v madžarskem uradnem listu o ostrih in nedemokratičnih političnih napadih na Madžarsko, končala usklajeno kampanjo blatenja.

Politične akterje EU, institucije in uradnike EU in držav članic bomo obvestili o odločitvi vlade, vsebini zakona o zaščiti otrok in stališču madžarske vlade glede napadov na madžarsko politiko zaščite otrok.

– Dovolj je obrekovanja in lažnih novic! – je poudarila ministrica.

Kot je znano, so štirje poslanci Fidesza v skupnem videoposnetku zavrnili očitno obrekovalno kampanjo proti zakonu o zaščiti otrok in pozvali ne le bruseljske politike, ampak tudi madžarsko levico, naj prenehajo diskreditirati Madžarsko in vzgojo otrok prepustijo staršem.

Vir: Magyar Nemzet

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine