4.9 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

Judit Varga: Migracije je treba ustaviti, ne pa jih podpirati in spodbujati

Piše: C. R.

Stališče madžarske vlade je, da priseljevanja ne smemo podpirati in spodbujati, temveč ga moramo ustaviti, je v sredo na svoji strani na Facebooku zapisala pravosodna ministrica Judit Varga.

Medtem ko se ves svet ukvarja z bojem proti virusu korone, je levica v Bruslju na dnevni red ponovno postavila propagando priseljevanja, nadaljuje Judit Varga.

Bruseljska elita razpravlja o še enem poročilu o migracijah*, ki ne vsebuje predlogov za okrepitev varovanja meja ali odpravo nezakonitih migracij, hkrati pa poziva k preselitvi v Evropo, pri čemer se sklicuje na človekove pravice, je zapisala. Dodala je, da to kaže na “oddaljenost Bruslja od težav ljudi”.

Minister je dejal, da se “levica poskuša skriti za prikupnim sloganom solidarnosti, da bi zakrila težave”, namesto da bi si prizadevala za njihovo reševanje.

“Če želimo resnično pomagati sočloveku v stiski, se je treba migracij lotiti na terenu in odpraviti vzroke zanje,” je poudarila. Madžarska se tega že dolgo zaveda in bo v okviru programa pomoči Madžarski še naprej izvajala resne ukrepe, da bi vsem zagotovila mirno življenje v svoji državi.

“Pravočasno bi bilo, če bi se Bruselj končno osredotočil na resnične težave ljudi,” je zapisala Judit Varga.

*) Evropski parlament je v sredo na plenarnem zasedanju razpravljal o poročilu o zakonitih migracijah za zmanjšanje pomanjkanja delovne sile.

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu MAGYAR HÍRLAP, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine