28.5 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

Jezuitski red poziva morebitne žrtve patra Rupnika: “Če ste žrtev, podajte prijavo!”

Piše: Blagovest.si

Vodstvo jezuitskega katoliškega reda je v nedeljo pozvalo vse morebitne žrtve spolnih zlorab slovenskega patra Marka Rupnika, naj to prijavijo. Poziv so izdali, potem ko je italijanski časopis Domani v nedeljo objavil izpoved nekdanje redovnice, ki se je pritožila tudi leta 2021, poroča STA.

Rupnikov nadrejeni Johan Verschueren je v nedeljo dejal, da želi pojasniti nekatera vprašanja okrog primera, in pozval vse, ki vedo kaj o starih in novih obtožbah, naj se javijo na njihov elektronski naslov, poroča tiskovna agencija AP.

“Moja glavna skrb gre vsem tistim, ki so trpeli, in kličem vse, ki želijo narediti novo prijavo, ali želijo razpravljati o že podanih prijavah, naj stopijo z mano v stik,” je sporočil in dodal, da sprejemajo prijave v angleškem, francoskem, italijanskem, španskem, nizozemskem in nemškem jeziku.

Pred tem je Domani objavil pričevanje nune, ki je opisala več let spolnih zlorab in duhovnih manipulacij Rupnika, ki ga je skušala večkrat prijaviti, vendar naj bi ga nadrejeni ščitili in ji to preprečili.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine