7.7 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Je razlog za bes islamistov v tem, da se številni muslimani spreobračajo v krščanstvo? Nemški profesor teologije priznal, da je sam krstil kar nekaj muslimanov, ki so prebrali njegovo knjigo o Jezusovem življenju

Nemški teološki profesor, dvojni doktor znanosti ter pastor evangelijske cerkve Roland Werner, je po poročanju hrvaškega spletnega portala Novi život razkril, da je sam krstil celo nekaj islamistov, ki so se spreobrnili, v Berlinu pa obstaja cerkev, v kateri je bilo krščenih vsaj 1200 Irancev.

 

Werner je sicer nedavno v Beogradu na knjižnem sejmu predstavil knjigo z naslovom »Fascinantni Jezus – kaj moramo pravzaprav vedeti o Jezusu«. Knjiga prikazuje zgodovinskega Jezusa in je namenjena tudi vsem kritičnim bralcem, ki si želijo racionalnih ter znanstvenih odgovorov na svoja vprašanja. Povrhu vsega pa je polna kreativnih primerov in ilustracij, kar peispeva k okrepitvi vere in sproža razloge za vero v Jezusa. Vera pa ni samo čustvo, ampak je osnovana na realnosti, je za Telegraf dejal profesor Werner, ki govori kar sedem jezikov, medtem ko bere besedila v skupaj kar petnajstih jezikih, tudi v hebrejščini in stari grščini.

V intervjuju za srbski Telegraf je Werner dejal, da imajo ljudje določene ideje in predsodke o tem, kaj je res in kaj ni v zvezi z Biblijo. Nekateri so presenečeni nad dejstvom, da je Jezus zares živel, prej so mislili, da je to bajka ali mit. Drugi se sprašujejo, da če Bog obstaja, zakaj nima nadzora nad vsem in zakaj je toliko nepravičnosti na svetu. Kot pravi profesor Werner, razume te dvome, kot razume tudi stališče, da če ni Boga, je dovoljeno vse. Prek te knjige pa Jezus postane zanimiv mladim generacijam, ki prisegajo na rock zvezde, znane igralce ter uspešne poslovneže.

No, najbolj šokantno dejstvo, ki ga je razkril profesor, je seveda to, da so za Jezusom »ponoreli« tudi mnogi muslimani in da se zato mnogi muslimani v Nemčiji dajo krstiti. »Zanimivo je, da ti muslimani nikoli niso bili v cerkvi, nikoli niso brali Biblije in ne vedo ničesar o Jezusu,« je pojasnil avtor knjige. Vsak prehod muslimana v krščanstvo pa vsebuje tri elemente: nadnaravno izkustvo (ozdravljenje, sanje, itd.), branje Biblije ali pa imajo prijatelja kristjana. Kot pravi, sedaj precej kristjanov moli za muslimane. Ob tem je Werner celo priznal, da je krstil salafista, torej pripadnika radikalne veje islama, ki je bil vpleten v uboj in je zbežal v Nemčijo. Priznal mu je, da nima miru v srcu, da je preveč sovraštva na svetu, zato je spoznal, da kristjani ne sovražijo drugih, njihova vera je povsem drugačna, sam pa želi biti del tega – se tega primera spominja Werner.

No, k temu pa lahko dodamo, da najverjetneje prav primeri številnih spreobrnjenj muslimanov sprožajo nasprotni odziv radikalnih vej islama, kar je seveda del duhovnega boja v svetu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine