-1.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 29 novembra, 2021

Jaz sem Giorgia

Piše: Álvaro Peñas

Bilo je 19. oktobra 2019 in pred mano je na trgu Piazza San Giovanni stalo na tisoče Italijanov, ki so prišli v Rim, da bi skupaj z nami, desno sredino, demonstrirali svoj “italijanski ponos” proti rojstvu druge Contejeve vlade, že nešteto, ki je šla mimo glav državljanov. Na trgu so plapolale zastave organizacij Fratelli d’Italia, Lega in Forza Italia, kar je bil ganljiv prizor. Ljudje so se borili za svojo pravico do upoštevanja in samoodločanja proti tistim, ki so mislili, da lahko institucije uporabljajo po lastni presoji. Na velikem odru, pripravljenem za demonstracije, sem pred dvesto tisoč ljudmi spregovoril med Silviom Berlusconijem in Matteom Salvinijem, mojima zaveznikoma. Govoril sem približno dvajset minut, iz srca, v skladu z instinktom in strastjo. Očitno je, da je šlo za ton shoda, vendar sem kot vedno poskušal začrtati vizijo. Ob tej priložnosti sem ponovil formulo, ki sem jo uporabil na drugih dogodkih. Govoril sem o vrednosti identitete in o velikem spopadu, ki je v teh časih nastal med tistimi, ki jo branijo, kot smo mi, in tistimi, ki jo želijo uničiti, kot so naši nasprotniki. Razložil sem, da je vse, kar nas danes ustvarja, po nekem mišljenju sovražnik, in da ni naključje, da so družina, domovina, verska in spolna identiteta tarča napadov. Zaključila sem s temi besedami: “Jaz sem Giorgia. Sem ženska, mati, Italijanka, kristjanka. Tega mi ne bodo vzeli.”

Tako se začne Io sono Giorgia. Le mie radici, le mie idée (Jaz sem Giorgia. Moje korenine, moje ideje), knjiga Giorgie Meloni, predsednice Fratelli d’Italia (FdI – Bratje Italije) in skupine Evropskih konservativcev in reformistov (ECR), ki je bila v desetih dneh prodana v 100.000 izvodih (5 izdaj). Kot vse, kar izhaja iz domoljubja, iz nasprotovanja globalistični agendi, so knjigo pregledali komisarji ministrstva za resnico. V tem primeru analitiki platforme Pagella Politica, italijanskega Newtral-a, katerega ustanovitelj Alexios Mantzarlis zdaj vodi inštitut Poynter v ZDA in IFCN (International Fact-Checking Network), organizacijo, ki je leta 2017 prejela 1,3 milijona dolarjev od Omidyar Network in Open Society Foundations Georgea Sorosa.

Rezultat njihovega dela je pričakovan in vnaprej določen. Knjiga je zavajajoča, ker vsebuje “napačne podatke” o priseljevanju. Oglejmo si nekaj primerov, ki jih komisarji imenujejo “napačni podatki”. Meloni trdi, da je v Italijo prišlo 700.000 nezakonitih priseljencev, kar je neizpodbitno dejstvo, vendar recenzenti poudarjajo, da ni res, da gre za nezakonite priseljence, saj so nekateri med njimi dobili status begunca. Ne glede na to, kakšen status oseba dobi, je po prihodu v državo nezakonit priseljenec. Člani komisije izkrivljajo besede po svojih željah in lažejo.

Še en primer. Meloni trdi, da je 90 % novih prišlekov moških, vendar je po mnenju strokovnjakov Pagella Politica ta trditev napačna in naj bi moški predstavljali le 70-75 %, preostali pa naj bi bili ženske in otroci. Ugotovitev je v izrazu “otroci”. Po podatkih italijanskega notranjega ministrstva je mladoletnikov brez spremstva približno 20 %, večinoma pa gre za mlade ljudi, stare okoli 18 let, med katerimi je zelo malo deklet. Zato Melonijeva številka 90 % ni daleč od resnice. Komisarji spet lažejo.

Vendar odločitev komisarjev ni vplivala na prodajo in distribucijo knjige. Po drugi strani pa so mediji iz levičarske aktivistke, ki vodi majhno knjigarno “Le Torri” v Tor Bella Monaca (Rim) in ki ni hotela prodati knjige Giorgie Meloni, naredili “junakinjo”. junaštvo, vredno Ahila. Alessandra Laterza je dejala, da Melonijeve knjige ne namerava postaviti v izložbo, ker se ne strinja z njihovim miselnim svetom, hkrati pa je zatrdila, da raje ponuja knjige iz “vključujočega” sveta. “Vključevanje” se seveda nanaša na tiste, ki mislijo podobno kot ona, za ostale pa velja kultura izključevanja….

Toda niti komisarji ministrstva za resnico niti cenzorji ne morejo spremeniti enega dejstva, in sicer vse večje priljubljenosti Giorgie Meloni in njene stranke, ki bi se lahko potegovala celo za položaj predsednice italijanske vlade. Kot poudarja strokovnjak za domoljubna gibanja Lionel Baland, ankete že več mesecev dajejo dvema italijanskima domoljubnima strankama, Salvinijevi Ligi in Melonijevi FdI, 40 % glasov, vendar se razmerje moči med obema formacijama spreminja. Lega je na evropskih volitvah maja 2019 dobila 34,26 %, zdaj pa ima 21-22 %, medtem ko ima FdI, ki je na evropskih volitvah dobila le 6,44 %, zdaj 19 %. Forza Italia Silvia Berlusconija, tretja članica desnosredinskega zavezništva, je dobila več kot 6,5 %. S temi odstotki bi zavezništvo zmagalo na naslednjih splošnih volitvah, ki bodo maja 2023. Vodja stranke z največ glasovi bi moral nato dobiti položaj predsednika vlade, in če se bo trend nadaljeval, bi to lahko bila FdI.

Izziv, ki ga je Giorgia Meloni z veseljem sprejela. Meloni je v nedavni oddaji na javni televiziji Rai 3 dejal, da bo v primeru izvolitve najprej podprl podjetja z zmanjšanjem davkov in birokracije ter spodbujal rodnost. Zelo jasna je tudi glede vprašanja priseljevanja, kar je poudarila 18. maja ob incidentih v Ceuti: “Zaskrbljena sem zaradi dogajanja v Ceuti, kjer na tisoče nezakonitih priseljencev sili na špansko ozemlje. Izražam solidarnost evropskih konservativcev s Španci zaradi te nesprejemljive agresije in ponavljam, da evropske prihodnosti ne bo, če se nenadzorovano priseljevanje ne bo takoj ustavilo.” Zvezda Giorgie Meloni še naprej vzhaja. Njeni uspehi v nacionalni in evropski politiki so dobra novica za vse, ki zagovarjajo nacionalno suverenost in prave korenine Evrope.

Ta članek je bil prvič objavljen na portalu EL CORREO DE ESPAÑA, našem partnerju v EVROPSKEM MEDIJSKEM SODELOVANJU.

Zadnje novice

Sorodne vsebine