12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

Jacques Guillemain: Francija je talec lastnih manjšin

Piše: László Szőcs

Države, ki nočejo priznati grožnje islama, se izpostavljajo tragični prihodnosti, pravi Jacques Guillemain, nekdanji pilot francoskih zračnih sil in publicist, ki je v svoji državi izdal novo knjigo Macron, najslabši francoski grobar. Guillemain meni, da je pranje možganov v imenu politične korektnosti nepopravljivo poškodovalo francosko elito in da le redki vidijo grožnjo množičnega priseljevanja tako kot Viktor Orbán na Madžarskem. Tukaj je intervju, ki ga je Guillemain dal za madžarski dnevnik Magyar Nemzet.

Kot bojni pilot, ki se je boril za Francosko republiko, ste zdaj napisali zelo kritično knjigo o predsedniku republike. Gre za upor uniformiranih ali kaj drugega?

Ne gre za upor uniformiranih, temveč za osebni “klic na pomoč”, v katerem izpostavljam politiko Emmanuela Macrona, ki nas vodi v samoidentitetno katastrofo in rasistični kaos, saj je Francija postala odtok za vso bedo na svetu. Ko petindvajset let služite svoji državi in se soočite s sedanjo degradacijo, vam ne preostane drugega, kot da se uprete tistim, ki uničujejo naš tisočletni narod. Na Madžarskem imate srečo, da imate razumnega voditelja, ki natančno ve, kam lahko pripelje množično priseljevanje, ki je povsem tuje naši kulturi in judovsko-krščanskim koreninam. Vendar pa njegovo vprašanje kaže na resnično težavo. Knjigo sem napisal aprila, kar se je izkazalo za zloveščo, saj so nekaj dni pozneje generali v odprtem pismu vladi opozorili na katastrofo priseljevanja, ki nas bo pahnila v prepad, če se nič ne spremeni. To fantastično mnenje je podpisalo šestdeset generalov in na tisoče vojakov, vključno z upokojenimi vojaki, ter sprožilo velik odziv, ki je globoko prizadel oblastnike. Oborožene sile so zaskrbljene in to tudi glasno povedo, tako upokojeni častniki kot številni aktivni častniki, ki so svoje strinjanje izrazili tako, da so ohranili svoja imena v tajnosti.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine