7.7 C
Ljubljana
sobota, 2 marca, 2024

Izraelci odkrili podzemno bazo Hamasa pod sedežem ZN v Gazi, v UNRWA pa o tem nič ne vedo?

Piše: Vančo K. Tegov

Pri IDF-u (Izraelske obrambne sile) so  prepričani, da zaposleni v agenciji ZN UNRWA niso mogli spregledati podzemne baze pod njimi. Z druge strani  pri ZN pravijo, da niso vedeli ničesar in da niso pomagali teroristom. Teroristična skupina Hamas je postavila podzemni podatkovni center neposredno pod sedežem Agencije Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem na Bližnjem vzhodu (UNRWA) v Gazi. Podzemni kompleks so odkrili vojaki izraelske vojske, piše The Times of Israel.

Opozoriti je treba, da je bil podzemni podatkovni center opremljen z lastno električno postajo, industrijskimi baterijskimi napajalniki in bivalnimi prostori za teroriste Hamasa, ki so upravljali računalniške strežnike. Postavljena je bila tik pod stavbo agencije ZN – kjer Izrael sprva sploh ni pomislil, da bi iskal takšne objekte, da o letalskih napadih niti ne govorimo.

Da obtožbe niso bile neutemeljene, je IDF v četrtek, 8. februarja, povabila novinarje na ogled tega podzemnega kompleksa. Danes je The Times of Israel objavil fotografsko gradivo iz podzemnega kompleksa(vir iz UNIAN-a  zaradi avtorskih pravic ga ne more prikazati). Novinarji so v spremstvu vojaškega osebja vstopili v odprt predor in na lastne oči videli pravo podzemno mesto.

Predstavniki iz IDF menijo, da je Hamas uporabljal strežniško središče za zbiranje obveščevalnih podatkov, obdelavo podatkov in komunikacijo. Po besedah ​​poveljnika 401. oklepne brigade polkovnika Bennyja Aarona so njegovi vojaki našli tudi več zakladov orožja neposredno v stavbi UNRWA, čeprav je bilo osebje ZN že zdavnaj evakuirano, tako da bi lahko orožje tja prinesli pozneje.

Vendar IDF pravi, da so v nekaterih uradih UNRWA našli opremo in dokumente, ki kažejo, da so “iste pisarne uporabljali tudi Hamasovi teroristi”.

“Nobenega dvoma ni, da so zaposleni UNRWA vedeli, da Hamas pod njimi koplje ogromen predor. UNRWA zagotavlja kritje za Hamas, UNRWA točno ve, kaj se dogaja pod zemljo, obenem UNRWA uporablja svoj proračun za financiranje nekaterih Hamasovih vojaških zmogljivosti, točno to,« pravi med drugim  polkovnik Aaron.

V glavnem kompleksu ZN je Aaron popeljal  novinarje v strežniško sobo UNRWA, za katero je dejal, da se nahaja neposredno nad podzemnim podatkovnim centrom.

Prav zanimivo je, kako bodo evropski in ostali levosučni zagovorniki Palestinskih Hamasovih teroristov zagovarjali »nevednost« in zabitost uslužbencev Agencije ZN za pomoč Palestincem  na Bližnjem vzhodu. To je kvečjemu hinavščina svetovnih razsežnosti, ko se zlorablja denar preostalega sveta za realizacijo terorističnih akcij HAMAS-a ter prikazovanje ubogosti begunskega življenja ter igranje na nezainteresiranost preostalega sveta.  S temi odkritji je potrebno nadaljevati. Če ne se lahko še naslednjih štirideset let lahko spet “šlepajo” na pomoč Agencije UN, ki je pravzaprav v konkretnem primeru pomoč teroristom ki poleg ogrožanj Izraela  in Palestincev samih  ogroža  tudi svetovni mir.  Do takrat je legitimnost izraelskih  početij in vojaških akcij še kako resnična in potrebna.

Če je komu prav ali ne, tako to je!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine