14.3 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Ivan Bilokapić, podpredsednik organizacije Europa Terra Nostra, za slovensko spletno stran spregovoril o evropskem sodelovanju, množičnih migracijah in drugih perečih vprašanjih

Piše: A.S.

Slovenska identitarna organizacija Tradicija proti tiraniji je pred kratkim na svoji spletni strani objavila zanimiv intervju z Ivanom Bilokapićem, podpredsednikom mednarodne evropske domoljubne organizacije Europa Terra Nostra.

Ivan je bil rojen na Hrvaškem, po študiju pa se je preselil v tujino. Kasneje se je pridružil omenjeni organizaciji, njen podpredsednik pa je postal leta 2020. Kot pravi v intervjuju se v časih globalizma, ki ogroža obstoj vseh evropskih narodov, Europa Terra Nostra zavzema za povezovanje vseh evropskih nacionalistov in za medsebojno sodelovanje domoljubov na Zahodu. Kot nekdo, ki je v otroštvu doživel vojno na Hrvaškem, pravi, da se je že zelo zgodaj začel zavedati pomembnosti nacionalne identitete in pravice vsakega naroda do suverenosti. Obenem pa opozarja, da je med zdravim nacionalizmom, ali ljubeznijo do naroda in domovine, ter nacional šovinizmom in iracionalnim sovraštvom do drugih narodov tanka linija. Zato se v sklopu ETN zavzema predvsem za dialog med evropskimi narodi s težavno zgodovino, tudi med Hrvati in Srbi, saj verjame, da se lahko takšni narodi le ob iskrenem in odkritem dialogu pomaknejo naprej in najdejo skupne rešitve. Njegova prizadevanja so že naletela na plodna tla, saj preko Europe Terre Nostre mnogi nacionalisti iz dežel s težavno zgodovino, kot sta npr. Madžarska in Romunija, navezujejo dobre stike.

Poleg tega je Ivan v intervjuju bolj podrobno opisal delovanje ETN, ki organizira razna srečanja, predavanja, druženja, delavnice, nedavno pa je začela tudi z izdajo knjig. Ivan je sicer tudi gostitelj uradnega podcasta ETN, vključil pa se je tudi v zbiranje podpisov za peticijo proti Novemu EU paktu o migracijah in azilu, o kateri smo že poročali.

Na koncu intervjuja se je bolj podrobno posvetil tudi vprašanju in vzrokom množičnih migracij v Evropo. Ob tem je opozoril, da je pri migracijah zelo pomemben ekonomski aspekt, saj migranti derejo v Evropo v upanju, da bodo tu odkrili »Eldorado socialnih in ekonomskih ugodnosti, kot so nastanitev in dobre službe«, končajo pa v migrantskih taboriščih in v getih kjer se zatečejo k kriminalu. Obenem pa migracije po mnenju Ivana spodbujajo predvsem velike korporacije, ki si želijo poceni delovne sile.

Celoten intervju si lahko preberete tukaj: https://tradicijaprotitiraniji.org/2021/04/29/ivan-bilokapic-prisel-je-cas-da-svojo-nacionalno-zavest-dvignemo-na-visjo-evropsko-civilizacijsko-raven/

Zadnje novice

Sorodne vsebine