20.4 C
Ljubljana
četrtek, 25 julija, 2024

Italijanski senat izglasoval zaupnico vladi premierja Draghija

Piše: P.T.

Italijanski senat je v sredo pozno zvečer izglasoval zaupnico novi vladi premierja Maria Draghija. Novo vlado pod vodstvom nekdanjega predsednika Evropske centralne banke je podprlo 262 članov senata, 40 jih je bilo proti. Draghijevo vlado bo danes potrjeval še spodnji dom parlamenta, poslanska zbornica.

Zaradi široke podpore med parlamentarnimi strankami na glasovanju o zaupnici tudi danes ni pričakovati težav. Zasedanje poslanske zbornice se bo začelo ob 9. uri, sledila bo večurna razprava, glasovanje o zaupnici Draghiju in njegovemu kabinetu pa bo po napovedih na vrsti zvečer, poročajo tuje tiskovne agencije.
Draghi je v sredo v predstavitvi programa svoje vlade v senatu napovedal, da se bo vlada osredotočila na nujne reforme ter boj proti pandemiji covida-19. Izpostavil je, da Italija po pandemiji potrebuje obnovo in mora postati del bolj povezane EU.

V 67. italijanski vladi, ki je prisegla v soboto, je 23 ministrov s celotnega političnega spektra. Vajeti države bo prevzela v zelo zahtevnih časih, ko se število umrlih zaradi covida-19 približuje 100.000, italijansko gospodarstvo pa je zaradi pandemije v recesiji.

Vir: STA

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine