17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Italijanska policija aretirala več članov mafijske združbe ‘Ndrangheta

Italijanska policija je danes sporočila, da so v več delih Italije aretirali 11 ljudi, domnevnih članov mafijske združbe ‘Ndrangheta. Njihova aretacija je posledica lanske operacije proti tej združbi, v okviru katere so aretirali okoli 330 ljudi. Tokratne aretacije so med drugim izvedli v Kalabriji na jugu države, ki je dom ‘Ndranghete.

 

Poleg tega so domnevne mafijske člane aretirali tudi v Firencah in drugih delih Italije. Poleg 11 prijetih so za več kot 60 ljudi uvedli preiskavo, je še sporočila policija, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prijeti naj bi vodili ‘Ndranghetin mamilarski kartel, ki je s kokainom iz Brazilije ter marihuano in hašišem iz Albanije oskrboval prekupčevalce v Toskani, Siciliji, Piemontu in nekaterih predelih Kalabrije.

‘Ndrangheta izhaja iz Kalabrije, a se je razširila po vsem svetu. Velja za najvplivnejšo kriminalno združbo in glavno dobaviteljico kokaina v Evropi.

Decembra lani so v Italiji aretirali več kot 330 domnevnih članov ‘Ndranghete. Vodja tožilcev Nicola Gratteri je operacijo takrat označil kot največjo protimafijsko operacijo v Italiji v zadnjih štirih desetletjih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine